Щаслива посмішка Шанхаю

17.05.2016
Щаслива посмішка Шанхаю

Богдан Бондаренко вирішив не форсувати підготовку до Олімпіади. (з сайта www.iaaf.org.)

Торік на легкоатлетичному «мундіалі» в Пекіні український стрибун у висоту Богдан Бондаренко не зміг захистити титул чемпіона світу, поступившись чільною позицією канадцю Дереку Друену. В тій боротьбі за планетарне «золото» північно-американцеві підкорилися 2,34 м; українець узяв планку, розташовану на три сантиметри нижче.

Минулих вихідних Богдан знову змагався в КНР, щоправда, цього разу баталії найсильніших стрибунів приймала не столиця. Другий етап «Діамантової ліги» проходив у найлюдянішому місті Піднебесної — Шанхаї, який у змагальному плані виявився для нашого співвітчизника щасливішим, ніж Пекін. Попри те, що головним конкурентом Бондаренка був господар змагань — Чжан Говей, спортивна фортуна все ж стала на сторону нашого співвітчизника.

На відміну від минулорічного «мундіалю», що був головним стартом сезону, етап «Діамантової ліги» в Шанхаї — своєрідний розігрів перед наймасштабнішою подією чотириріччя, відтак не дивно, що ніхто з учасників цих змагань не спромігся стрибнути вище 2,28 м. Одразу четверо стрибунів, серед яких були Бондаренко й Говей, зупинилися на цій позначці, відтак вирішувати долю переможця довелося шляхом аналізу турнірної дистанції. Як виявилося, всі свої контрольні позначки український атлет долав з першої спроби, натомість його основний конкурент був змушений тричі підходити до планки на висоті 2,25 м. За таких обставин перемога дісталася Бондаренку, другим став Говей, третє місце, маючи аналогічний iз переможцем результат, також посів китайський стрибун — Ван Юй.