Російське — геть!

26.04.2016

Низка тернопільських громадських організацій звернулися до міського голови Сергія Надала з категоричною вимогою заборонити на території Тернополя «функціонування будь-якого російського бізнесу, зокрема діяльність організацій усіх форм власності, власники та співвласники яких мають російське та офшорне походження». Під цим зверненням підписалося півтора десятка громадських організацій, зокрема такі, як «Тризуб» імені Степана Бандери, «Правий сектор», «Жіноча Січ», «Самооборона Майдану», «Меморіал».

«Ми проти російського в Тернополі!» — заявляють громадські активісти, зазначаючи, що звертаються до очільника міста від імені усієї його громади. Відтак попереджають, що у випадку ігнорування вищезгаданих вимог вважатимуть органи влади зрадниками державних інтересів та залишають за собою право «використовувати заходи прямого впливу щодо підприємств російського бізнесу на нашій землі».

Тим часом у самому центрі Тернополя, наприклад, досі красується вивіска «Сбербанк Росії». Ще в червні 2014-го тернопільська «Самооборона Майдану» спільно з активістами низки інших громадських організацій пікетувала цю установу, вимагаючи від керівництва якнайшвидшого закриття, а в іншому випадку — обіцяли заблокувати роботу всіх відділень цього банку на території області. Однак «викурити» банк тоді так і не вийшло і його чомусь залишили у спокої. Які результати будуть після теперішнього протесту — покаже час. До речі, не так давно на сесії Тернопільської міськради ухвалили рішення «Про припинення співпраці Тернополя з російськими містами».