Швидка допомога для «Правого сектору»

05.04.2016
Швидка допомога для «Правого сектору»

«Таліб» згуртує вінницьких «правосеків».

Днями заступник командира ДУК Іван Мирний та голова політичної партії «Правий сектор» Андрій Тарасенко представили у Вінниці нового керівника обласної організації. Ним став Володимир Губко (позивний «Друг Таліб») з Горлівки Донецької області. А родом Володимир Губко із Погребищенського району Вінниччини.

Досі активіст займався партійними справами «Правого сектору» на Київщині. За його словами, там він теж збирав активістів біля єдиного ядра. Основним своїм завданням наразі «Друг Таліб» вбачає згуртування людей і виявлення місцевого лідера, аби передати керівництво структурою. Мовляв, у регіоні надовго затримуватись не збирається.

Був час, коли чимало мешканців області вважали «Правий сектор» чи не єдиною панацеєю від напасті чиновницького свавілля та беззаконня. Подібних фактів назбирано майже в усіх районах області. Представникам «ПС» дещо вдавалось робити, але не довго. Влада на вотчині діяла за методом: «Хто не з нами, той проти нас». Декого дискредитували, від декого позбулись іншим методом, змусивши відповісти взаємністю на загравання великих гаманців.

І достатньо потужна й справедлива в очах подолян організація почала розсипатись на очах.

«Будуватимуть «Правий сектор» на Вінниччині практично з нуля, бо те, що застали, — у неструктуризованому стані. Новий очільник має зібрати активістів з Вінниці, Гайсина, Хмільника, Немирова під єдиним крилом та працювати з єдиною метою», — сказав керівник ДУКу Іван Мирний.

Згадані міста та райони й були опорою розвитку руху «правосеків» на Вінниччині. З ким із політичних сил співпрацюватимуть — поки що не називають.

А одним із головних завдань наразі вбачають створення резервної сотні бійців АТО.