Розкривають коди предків

Розкривають коди предків

Геній «Тіней забутих предків» — однієї з кращих стрічок за історію кінематографії від Київської кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, яка отримала 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях у 21 країні світу, а Гарвардський університет включив її до переліку із восьмиста обов’язкових до перегляду для претендентів на кандидатський ступінь кінознавця, — можна спробувати осягнути до 10 квітня на виставці у столичному Мистецькому арсеналі.

Звичка висот

Звичка висот

У Вінницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка приватного колекціонера, народного художника України Володимира Козюка «Скарби твої, Україно. Історія врятування». На експозиції представлено 250 ікон з приватної колекції митця народного подільського іконопису кінця XVIII — початку ХХ ст. Володимир Козюк, демонструючи ікони, розповів, як кожна потрапила до його зібрання.

Останній акорд

Останній акорд

«Наш народ мудрий, і такі ж його пісні. Багато з них мають вражаючу драматургію, глибоке філософське звучання. Це — не лише художня цінність, а й історія наша. Без розуміння і справжньої поваги до цього феномену наші патріотичні гасла нагадуватимуть бурю у склянці води», — вважав Анатолій Авдієвський, з яким учора прощалися у Києві.

Жива руїна

Жива руїна

Коли у центрі Черкас згорів обласний драматичний театр імені Тараса Шевченка, то по гарячих слідах хто тільки з можновладців не клявся і не божився, що допоможе його відбудувати. Були навіть такі, що обіцяли вивернути власні кишені й поділитися нажитим «непосильным трудом».

Всі статті рубрики