Справа одного «актора»

29.03.2016
Справа одного «актора»

«Донбас» уже зробив два кроки назустріч чемпіонству. (з сайта hcdonbass.com.)

Однією з головних дійових осіб на церемонії презентації хокейної екстра-ліги, що пройшла напередодні старту поточного сезону, був власник «Донбасу» Борис Колесников. Тоді, після двох років перерви, його команда знову поверталася в чемпіонат України, в якому «червоно-чорні» тривалий час були домінуючою силою.

Не став винятком і поточний сезон, перша частина якого залишилася за донецьким клубом. Вигравши «регулярку», «Донбас» не тільки отримав у суперники по півфіналу прохідного суперника, але й здобув важливу для фіналу перевагу власного майданчику.

Свої домашні поєдинки підопічні Анатолія Степанищева грають у Дружківці, котру від окупованого Донецька відділяє сотня кілометрів.

За часів свого перебування у владі пан Колесников неабияк лобіював тему зведення в Україні льодових ковзанок. Одна з них якраз і з’явилася в Дружківці, де минулими вихідними «Донбас» зробив уже два кроки на шляху до свого чергового чемпіонського титулу. І хоча форвард «червоно-чорних» Сергій Бабинець каже, що «2:0 в серії з «Дженералз» — це ще не перемога», проте, без сумніву, подібний успіх — серйозна заявка на загальний тріумф.

По ходу регулярного сезону підопічні Степанищева виграли у столичних «генералів» чотири з шести поєдинків. Особливо показовим стало їхнє останнє протистояння в «регулярці», в якому, незважаючи на гостьовий статус двобою, «Донбас» здобув упевнену перемогу й гарантував собі чільну позицію за підсумками першого етапу ЧУ. Відтак у донецькому клубі сподіваються, що у «плей-оф» продовжиться їхня київська серія тріумфів. До речі, своє останнє чемпіонство «червоно-чорні» вибороли також у боротьбі зі столичним клубом, здолавши три роки тому «всуху» «Компаньйон».

Але ветеран «генералів» Олександр Побєдоносцев не обіцяє переможцю «регулярки» теплий прийом. «Будемо битися до останнього», — відзначив досвідчений захисник. Загалом, як свідчать перші поєдинки фінальної серії, у «Дженералз» є непоганий потенціал. Основний час обох виїзних матчів київські хокеїсти завершили внічию. Утім у першому двобої вони не дотерпіли в овертаймі, тоді як переможець другого протистояння визначився лише в серії булітів. «За п’ятибальної системою дії нашої команди я б оцінив на «чотири з плюсом», — наголосив один із тренерів команди Костянтин Симчук. Вочевидь різниця між «Донбасом» і «Дженералз» виглядає й справді мінімальною. По суті, долю кожного поєдинку вирішує якась дрібничка. Приміром, за словами Степанищева, подвоїти рахунок у серії «Донбасу» допомогла відмінна гра кіпера Царегородцева. Цікаво, хто стане героєм наступних поєдинків?!

ТАБЛО

Чемпіонат України. Фінальна серія до чотирьох перемог. «Донбас» — «Дженералз» — 2:1 ОТ, 3:2 Б. Рахунок у серії — 2:0.