Чи дискредитують добровольцiв

25.03.2016

У нашій газеті від 23 березня 2016 у статті «Налякані добровольцями» йшлося про хронічну тенденцію з дискредитації як окремих патріотів-фронтовиків, так і добровольчого руху в цілому з боку влади, й Міністерства оборони зокрема. На матеріал оперативно й різко відреагували в МО України, того ж дня на сайті мiнiстерства з’явилося офіційне спростування надрукованого у статті, і в першу чергу роздiлу, викладеного під заголовком «Генштабівські документи».

Серед іншого на своєму сайті Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що жодних документів у діловодстві відомства з порушеної «тематики» не існує. Далі йдеться, що, «за інформацією Адміністративного департаменту Міноборони, у базі діловодства наведені журналістом «документи» за вказаними датами не зареєстровані. Більше того, в оборонному відомстві не проводилося жодної наради щодо дискредитації добровольчих батальйонів, за підсумками якої такі документи могли з’явитися».

Повiдомляючи про позицiю Мiнiстерства оборони, редакцiя газети готова обстоювати викладане в статтi i в разi необхiдностi — надати відповідні пiдтвердження.