НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2016

Хворого на ДЦП «попросили» з ресторану

Небувалого розголосу набула історія про 35-річного Романа Кисляка — хворого на церебральний параліч переселенця з Донецька, який із вересня працює у Львові водієм таксі. Тоді офіціант Vapiano Lviv «попросив» молодого чоловіка з приміщення ресторану. Романа у заклад харчування запросила для бесіди журналістка. Він прийшов трохи завчасно. У той час, як він говорив по телефону, до нього підійшов офіціант, і, ні слова не кажучи, почав «за шкірку» витягати на вулицю, — так написала у соціальній мережі знайома журналістка.

Пізніше Роман в інтерв’ю «Каналу 24» наголосив, що зла на офіціанта, який прогнав його з приміщення, не тримає, адже звик до того, що є вигнанцем у суспільстві. «Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві», — сказав чоловік.

На офіційній сторінці у «Фейсбуці» ресторану — заклад, до речі, пристосований для людей з особливими потребами — після розголосу з’явилося  вибачення. А директор мережі в Україні Володимир Гавришевський пояснив ЗМІ: «Він йому [офіціантові] здався на дивну людину, яка поводилась не так, як усі. Це проблема нашого суспільства, що ми на людей, які поводяться не так, як усі, реагуємо по-різному... З розмови з офіціантом, він його не штовхав. На камері видно, що він поклав йому руку на спину і провів до виходу». Відео з камер спостереження заклад надасть тільки за згоди інших клієнтів, які перебували в приміщенні.

Телевежа для Луганщини

Протягом минулого року в зоні АТО відновили мовлення два обласних телерадіоканали, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. Для поширення сигналу українських мовників у Луганській і Донецькій областях встановлено 43 нових передавачі, завдяки яким на неокупованій території Луганської області та частково на південному сході Луганщини, захопленої бойовиками, глядачі мають змогу дивитися українські канали. Терористи намагаються блокувати українське мовлення. Вже найближчим часом у Луганській області встановлять нову 135-метрову телевежу для забезпечення трансляції українських програм на окуповану частину області. Вежа безкоштовно надана Україні зарубіжними партнерами.

Трускавець без карантину

У курортному Трускавці на Львівщині школи на карантин не закривалися і, швидше за все, не закриються, адже до епідпорогу ще далеко, про це повідомили під час наради в міській раді. Начальник тамтешнього відділу освіти Андрій Юрків зазначив, що минулого тижня кількість відсутніх учнів у трускавецьких школах коливалася від 13% до 18%. До того ж, не всі відсутні — хворі на грип. А головний лікар Трускавецької міської лікарні Ігор Стасик зазначив, що не спостерігається збільшення кількості викликів дільничних лікарів та педіатрів, що свідчить про відсутність у місті епідемії грипу.