НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2016

Рада коаліції продовжує засідання

Учора, 9 лютого, рада коаліції знову збиралася на засідання. Адже напередодні — у понеділок — Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку не вдалося переконати депутатів продовжувати співпрацю з чинним урядом. Двогодинне обговорення ради коаліції за участю лідерів фракцій закінчилося безрезультатно, тож учора перемовини тривали. При цьому у фракціях «Самопомочі» та «Батьківщини» заявили, що підтримувати уряд депутати цих фракцій не мають наміру, поки його очолює Арсеній Яценюк. «Радикальна партія» взагалі вийшла з переговорного процесу. А голова фракції «БПП» Юрій Луценко констатував, що країна перебуває в глибокій парламентсько-урядовій кризі: у Прем’єр-міністра не вистачає голосів для ухвалення законів, а в парламенті — для його відставки.

Абромавичус стане частим гостем в НАБУ

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що планує цього тижня надати додаткові матеріали детективу Національного антикорупційного бюро України. Загалом заплановано ще мінімум три зустрічі з представниками НАБУ. Про це він сказав журналістам після допиту у детектива в НАБУ. Абромавичус також прокоментував оприлюднене виконавчим директором НАК «Нафтогаз Україна» Андрієм Пасішником листування, в якому нібито в дружньому тоні обговорювалася можливість поділу посад в МЕРТ. За словами Абромавичуса, у нього немає звички обговорювати кадрові питання з людьми, які не мають до цього безпосереднього відношення. Пасішника міністр бачив лише кілька разів і дружніх стосунків чиновники не мають. Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ.

Аваков програв Тягнибоку і завинив йому 487 гривень

Печерський районний суд Києва частково задовольнив позов голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації. Суд визнав недостовірною інформацію, поширену 31 серпня 2015 року міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, а саме його заяву, яку суддя Тетяна Остапчук процитувала під час оголошення свого рішення: «Я прямо звинувачую Олега Тягнибока в тому, що він привів бандитів, які вбивали й калічили наших солдатів». Крім того, суд зобов’язав МВС протягом місяця з дня набрання рішенням чинності провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, яка була поширена міністром Арсеном Аваковим. Також суд постановив стягнути з МВС на користь Тягнибока судовий збір в розмірі 487,20 грн. Нагадаємо, що раніше Тягнибок звинуватив Авакова в організації провокацій під Верховною Радою України, яка призвела до поранення і смерті правоохоронців — iдеться про події під Верховною Радою України, яка 31 серпня 2015 року розглядала зміни до Конституції.