Ведмідь тренує люмпена

10.02.2016

Згідно з даними, озвученими начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком, на окупованій території Донбасу наразі перебуває близько семи тисяч кадрових російських військових у складі регулярних військових підрозділів РФ. Крім них, є й кадрові військові Росії, які проводять навчання та підготовку так званих корпусів «ЛНР», «ДНР» і перебувають у цих формування на відповідних посадах.

Голова СБУ Василь Грицак додає, що очолювана ним спецслужба вже має докази підривної діяльності та співпраці з терористами навіть офіцерів російської групи спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК). За його словами, у двох російських офіцерів СЦКК, у ході чергової ротації, під час проходження процедури прикордонного контролю, вилучено 14 посібників із військової справи з грифом «обмеженого користування».

У росіян також вилучено різноманітні військові шеврони, прапори терористичних «ДНР/ЛНР» та іншу пропаганду. Пан Грицак повідомив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за сприяння тероризму і порушення порядку міжнародних передач товарів.

Нагадаємо, що російський генерал-полковник Олександр Ленцов, який раніше керував російською групою в Спільному центрі з контролю і координації вогню, нині координує дії бойовиків. Радник Президента України, відомий волонтер Юрій Бірюков зазначає, що, за даними української розвідки, навчання бойовиків з двох армійських корпусів на окупованих територіях проводить вищий комсклад російської армії. Зокрема, військової справи окупантів навчають генерал-лейтенант Андрій Сердюков (перший заступник командувача Південно-Східного округу РФ) і полковник Качура (заступник командира 35-ї армії ЗС РФ).

До речі, українські спецслужби вважають зовсім не випадковою раптову перевірку боєготовності російських військ (розпочалася у понеділок. — Авт.), які дислокуються на кордоні з Україною. Голова СБУ Василь Грицак не виключає, що справжньою метою цих активних військових навчань є проведення бойового злагодження російських військ з бойовиками. Тим більше, що одночасно з російськими військами по тривозі були підняті і «війська» так званої «ЛНР».

При цьому, за даними ГУР Міноборони, лише з початку 2016 року на Донбасі загинули 42 військовослужбовці Збройних сил РФ. І це лише бойові втрати. Під час сезонного загострення захворювань померло 50 російських військових, оскільки окупаційна влада не змогла забезпечити їх медикаментами. Загалом за 9 місяців 2015 року 627 російських військових загинули, майже 2,2 тис. було поранено, зазначається у розвідці.

Дисципліна в лавах найманців настільки похитнулася, що бойовики з «ДНР» навіть створюють так звані «загороджувальні загони». Причина: масові випадки дезертирства. Командирам цих загонів надано дозвіл на застосування зброї проти дезертирів. При цьому ватажок «ДНР» Олександр Захарченко неабияк переймається власною безпекою: вiн створив додаткові підрозділи бойовиків, які зайняті лише особистою охороною свого ватажка. Кількість таких «бодігардів» становить майже тисячу осіб!

А ТИМ ЧАСОМ...

За даними СБУ, наразі у полоні бойовиків перебуває понад 130 українців, ще близько 600 — зникли безвісти. Оскільки окремі представники терористів нещодавно заявили, що до українських військовополонених може бути застосована вища міра покарання — розстріл, нардеп Ірина Геращенко звернулася до міжнародних організацій (ОБСЄ і МКЧХ) iз вимогою дати оцінку таким погрозам маріонеток Кремля. На її думку, терористи просто шантажують Україну питанням заручників. Із цим погоджується голова СБУ Василь Грицак, який додає, що задля пропаганди і тиску, «деяких наших заручників, яких ми потім звільнили, по вісім разів виводили на розстріл».

«Бойовики погрожують усьому світові, що вони будуть застосовувати до заручників методи ІДІЛ — смертну кару, посилаючись при цьому на кримінальний кодекс неіснуючої країни — СРСР, — обурюється пані Геращенко. — РФ, яка несе повну відповідальність за дії бойовиків, також має прямі зобов’язання перед ПАРЄ і ОБСЄ. Будь-які натяки на смертну кару і порушення прав людини — це є перекреслювання принципів цих організацій!».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>