Герб і прапор на зернині

Герб і прапор на зернині

Майстриня з Херсона вишила гладдю на зерні пшениці головні національні символи нашої країни — герб та прапор. Саме так херсонка Ірина Меленчук установила подвійний рекорд, адже її мініатюру визнали унікальною не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Весна вже прийшла. Надовго...

Весна вже прийшла. Надовго...

Учора харківський «синоптик» Тимко не побачив власної тіні, а це значить, що весна у наших краях буде ранньою, але дуже примхливою і напрочуд затяжною. Тонкощі цього віщування, як завжди, уточнив незмінний хранитель бабака, професор Харківського національного університету імені Каразіна Віктор Токарський.

Хильнув — трохи не помер

Хильнув — трохи не помер

Реанімацією закінчилася подорож 15-річного підлітка до Кіровограда. Хлопець приїхав до обласного центру з приміського села без батьків і в одному з торговельних розважальних закладів міста купив алкоголь. Після випитого йому стало зле. Він упав на тротуарі, i перехожі викликали поліцію.

Студентська революція

Студентська революція

Із гаслами «Ми не хочемо в ЧНУ, поверніть БДФЕУ», «Руки геть від БДФЕУ», «Наш дім БДФЕУ» близько тисячі студентів та викладачів Буковинського державного фінансово-економічного університету вийшли під стіни обласної адміністрації.

Споконвічне коріння

Споконвічне коріння

У межах виконання вимог законодавства України про декомунізацію населеним пунктам анексованого півострова Крим та окупованим територіям на Донбасі також повернуть історичні назви.

Де те Зайцеве?

Де те Зайцеве?

Євросоюзу доведеться зберегти санкції проти Росії, бо наразі немає повного виконання Мінських угод. Таким є головний підсумок переговорів між канцлером ФРН Ангелою Меркель і Президентом України Петром Порошенком, які відбулися позавчора у Берліні.

Жертва системи

Жертва системи

Жінку, яка є координатором «Руху за пряме народовладдя в Україні» і допомагала жертвам корумпованої судової системи, — Наталію Лордкіпанідзе — заарештували 29 січня за звинуваченням у замаху на життя. Вона нібито замовила вбивство колишнього чоловіка, принаймні так відзвітували у ГУ СБУ.

Новий «шовковий шлях»

Новий «шовковий шлях»

Незважаючи на припинення співпраці з Росією, Україна шукає шляхи розвитку економіки у прямому й переносному значенні. Славнозвісний потяг «Україна—Китай», який раніше прямував через Росію, тепер оминає територію країни-агресора. Натомість виконується поки що тестовий рейс нового контейнерного українського потяга.

Всі статті рубрики