НОВИНИ ПЛЮС

21.01.2016

Шахтарі протестують

Сьогодні гірники державного підприємства «Львіввугілля» пікетуватимуть приміщення Львівської обласної держадміністрації з вимогою погасити заборгованість iз зарплати за листопад і грудень минулого року. Цього ж дня шахтарі вийдуть з акцією протесту і до стін Червоноградської районної ради. Нагадаємо, що раніше гірники шахти Степова ухвалили рішення про страйк до повного погашення всіх боргів із зарплати. Не виключено, що буде оголошено й загальноукраїнську акцію протесту, повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. «Тому що миритися з тим, як іде руйнування топливно-енергетичного комплексу, ми не будемо», — цитує Волинця Ліга.net.

Побійтеся Бога!

У Чернівцях поліція затримала двох молодиків, які вкрали церковний дзвін. Як повідомляє інформаційна агенція ZIK, здобиччю крадіїв став 50-кілограмовий мідний дзвін, що був установлений на дзвіниці церкви по вулиці Новоушицькій. Злодіями виявилися двоє 18-річних чернівчан, які раніше вже мали проблеми із законом. Вони планували розпиляти дзвін та здати на брухт. На щастя, не встигли цього зробити — дзвін вилучили правоохоронці як речовий доказ.

Бурштинові кордони

На Рівненщині в місцях незаконного видобутку бурштину планують облаштувати стаціонарні пости правоохоронців, повідомляє прокуратура області. Відповідну пропозицію було обговорено на оперативній нараді у Сарненській місцевій прокуратурі. Також за підсумками наради створено спільну робочу групу з протидії незаконному видобутку бурштину з числа працівників місцевої прокуратури, районних відділень поліції, лісової охорони, Рівненського природного заповідника та інспекторів з охорони навколишнього природного середовища.

Імені Кузьми

У Тернополі на сайті місцевих петицій почали збирати підписи за те, щоб назвати сквер та одну з вулиць у центральній частині міста на честь покійного Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін». Таким чином тернополяни хочуть вшанувати пам’ять відомого музиканта. Станом на вчорашній день петицію підписали 230 осіб із 250 необхідних.