Представник інтересів села

21.01.2016

У селі Ірдинь Черкаського району пройшли вибори старости, перші в Україні в рамках добровільного об’єднання територіальних громад. Новообраним старостою, на посаду якого претендували двоє місцевих жителів, став Олександр Максимов. За нього віддали свої голоси майже 80 відсотків односельців.

«Я знаю новообраного старосту не один рік. Тож упевнений у конструктивній співпраці на благо наших громад», — розповідає «Україні молодій» Володимир Міцук, сільський голова Білозірської об’єднаної територіальної громади, до якої увійшли три населенi пункти, в тому числі й Ірдинь — мальовниче село, розташоване серед вікового соснового лісу.

Володимир Павлович каже, що вже встиг обговорити з новим старостою Ірдиня болючі питання цього населеного пункту та перспективний план розвитку об’єднаної громади загалом.

«І хоча нам нині нелегко у фінансових питаннях, комп’ютерному та програмному забезпеченні, але ми оптимісти і віримо, що за об’єднаними територіальними громадами майбутнє», — пояснює Володимир Павлович.

За його словами, староста Ірдиня представлятиме інтереси своїх односельців у територіальній громаді, буде входити до її виконавчого комітету, братиме активну участь у підготовці бюджету, підказуватиме людям, як правильно підготувати документи для подачі в органи влади тощо.

У самому ж Ірдині сподіваються, що новий староста зможе відстояти найболючіше питання цього населеного пункту і тут не закриють дитячий садок та школу.

Наступні такі вибори на Черкащині пройдуть уже цієї неділі в Катеринопільському районі, де створено Єрківську та Мокрокалигірську об’єднані територіальні громади. Тож у тамтешніх селах Радчиха, Єлизаветка, Ярошівка, Суха Калигірка та Надвисся і собі виберуть панів старост.