Заморожені гривні

21.01.2016

За попередніми результатами роботи комісій, які обстежують квартири, де зафіксовано недостатню температуру опалення, майже у 400 випадках необхідно зробити перерахунок. Про це на брифінгу заявив заступник голови Київської адміністрації Петро Пантелеєв. Він відзначив, що з початку року на «гарячі лінії» Києва надійшло майже 1,5 тисячі дзвінків від мешканців зі скаргами на холод у квартирах. Після цього у кожному районі створили комісії, до яких увійшли фахівці теплопостачальних підприємств (ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція») та житлових організацій, які обслуговують будинок.

«Звернення були структуровані та відібрані для подальшої роботи. Загалом виявлено понад 800 будинків, де відсутні прилади обліку і люди скаржилися на неякісну послугу. За попередніми висновками, зафіксовано майже 400 випадків, де заміри температури підтвердили інформацію мешканців і де необхідно зробити перерахунок», — говорить Пантелеєв. При цьому, однак, він же додає, що «значна частина обстежень не виявила температурних порушень». «А в багатьох випадках люди просто не відчиняли двері представникам комісії, були випадки відмов від проведення огляду помешкань», — поскаржився чиновник.

За його словами, виявлено три основні причини недогріву: недостатня температура теплоносія, розбалансування внутнішньобудинкової системи; недостатнє утеплення самої квартири. «В останньому випадку ми надаємо рекомендації, але перерахунок не робимо, адже якщо оселя не утеплена, то збільшення температури теплоносія не дасть бажаного результату, а лише збільшить рахунок за спожите тепло», — сказав він. Пантелеєв запевнив, що комісії продовжуватимуть постійну роботу до завершення опалювального сезону.