НОВИНИ ПЛЮС

19.01.2016

Ярош створює нову партію

Після розриву з «Правим сектором» Дмитро Ярош узявся за формування власної партії вождитського типу. Робоча назва — Національний рух Дмитра Яроша, повідомила в соцмережах соратниця Яроша Олена Білозерська. За її словами, «рішення включити у назву нового руху прізвище нашого лідера — принципове, від цього ми не відмовимось». Утім, як зізналася Білозерська, це рішення не було одностайним і навіть сам Ярош був проти. «Але нам вдалося його переконати», — зазначила активістка.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Дмитро Ярош склав із себе повноваження провідника «Правого сектору», заявивши, що він разом iз командою не відмовляється від революційного шляху, але «категорично заперечує псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна та плямує репутацію патріотів». «Ми опозиційні до діючої влади, але не вважаємо доцільними криваві (і приречені на поразку) бунти проти неї», — зазначив він.

Установчий з’їзд нової партії запланований на лютий. На базі 5-го та 8-го батальйонів ДУК та медичного батальйону «Госпітальєри» планується створення Добровольчої української армії, яка стане однією зi структур нового руху.

До нас їдуть ревізори

19-20 січня Україну відвідає доповідач ПАРЄ Мішель Ніколетті, яка готуватиме доповідь щодо успіхів у боротьбі з корупцією у держуправлінні. Очікується,що гостя матиме зустріч iз Генпрокурором, представниками Антикорупційного бюро, Національної агенції запобігання корупції, міжнародних та неурядових організацій, журналістами, а також — із головою Одеської облдержадміністрації Мехаїлом Саакашвілі. Останній напередодні зібрав у Харкові третій антикорупційний форум.

Про корупцію запитуватимуть і спеціальні посланці федерального канцлера Німеччини Кристоф Гойсген та президента Франції Жак Одібер, які відучора перебувають в Україні. «Приліт гостей дуже важливий, особливо для корупціонерів. Учергове коаліція отримає наганяй за повільну боротьбу з корупцією і довге проведення реформ. Так і треба, раз ми самі не можемо дати їм прочуханки, нехай інші виховують. Головне — результат», — написав iз цього приводу координатор группи «Стоп терор» Семен Кабакаєв.