Смачний «мурашник», та некорисний...

16.12.2015
Смачний «мурашник», та некорисний...

Надмірне захоплення ласощами до добра не доведе... (з сайта womenstalk.ru.)

Однією з дуже серйозних перешкод на шляху до красивої фігури (в молодості) і просто здоров’я (у віці 40+) є любов до цукру, каже столичний лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. І йдеться не лише про білий цукор-пісок чи рафінад.

Шоколадні та інші пресмачні цукерки, тістечка і круасани, нереально красиві десерти, різнокольорові газовані напої з пляшок... А також улюблені домашні смаколики: «мурашники», пончики, медяники, в яких не лише цукор, а й удосталь масла та білого борошна. Усе це, звісно, неабияк смачно. І — дуже некорисно.

«Поки ми ще молоді й відносно здорові, можемо звести вживання цукру до мінімуму, — переконана пані Оксана. — А ще краще — замінити його на мед (1-2 чайні ложки на день). І на фрукти-ягоди».

Таким чином, на думку лікаря-дієтолога, ми даємо шанс прожити довше і краще життя нашій підшлунковій залозі, зберегти печінку від ожиріння, зменшуємо ризик отримати атеросклероз, який укорочує віку майже 500 тисячам українців щороку. А також матимемо пружну шкіру, здорові, не «зацукровані», судини та нерви, здорову сітківку ока.

«Здоров’я варте зусиль, бо коли воно є, його не помічаємо, але коли його стає мало, зусиль мусимо докладати набагато більше, і результат — не завжди відчутний...» — додає дієтолог.