Холодний душ для гарячого грузина

16.12.2015
Холодний душ для гарячого грузина

Міхеїл Саакашвілі: між молотом і наковальнею.

Не встигла країна оговтатись від конфлікту Арсенія Яценюка та Олега Барни, як уже інші високопоставлені політики влаштували нове шоу. Цього разу на політичний «татамі» вийшли міністр внутрішніх справ і «губернатор» Одещини. Але якщо інтимні обійми з Прем’єр-міністром у реальному часі облетіли всю земну кулю, то про інцидент на закритому засіданні громадськість довідалася заочно — зі слів учасників та очевидців.

Про те, що відбувалось за зачиненими дверима, повідомив сам Аваков через соцмережу. За його словами, бурхливу реакцію від Саакашвілі він отримав, звинувативши того у зв’язках із російським олігархом: «Пан Саакашвілі у відповідь на моє запитання до нього — чому він по ОПЗ спілкувався з російським олігархом з «Уралхіма» і як це пов’язано з процесом приватизації ОПЗ — втратив над собою контроль. Одеський «губернатор» зірвався в істерику і почав кричати на мене: «Ніхто не має права так розмовляти з Михеїлом Саакашвілі. Ти корумпований міністр, а я — чесна людина, «і перейшов до прямих образ», — написав Аваков і додав, що після цих слів хлюпнув в обличчя опонента водою.

За словами ще одного очевидця, нардепа Сергія Лещенка, все відбувалося трохи інакше: після того як Саакашвілі закінчив доповідь, міністр Аваков висловив претензії, що він виступав не так запально, як на телеефірах. Аваков звинуватив Саакашвілі в тому, що він сам злодій. На це Саакашвілі відповів, що у нього нічого немає, крім чесного імені. «Після чого міністр Аваков перейшов на крик зі словами: «Забирайся з моєї країни!». Вийшовши з рівноваги, він кинув склянкою в Саакашвілі», — написав Лещенко. Він також зазначив, що свідком жорсткої перепалки став Президент Петро Порошенко, а Прем’єр Арсеній Яценюк навіть узяв у ній участь, обізвавши Саакашвілі «гастролером».

Саакашвілі одразу заявив, що не піде у відставку, попри бажання недоброзичливців. Він вимагає від прес-служби АП оприлюднити повний відеозапис «негідної і провокаційної поведінки Прем’єр-міністра і міністра внутрішніх справ». «Відеозапис вівся з трьох камер, і український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово, вимовлене там. Настав час, щоб суб’єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії», — заявив «губернатор».

Поширити відео закликав Президента і Мустафа Найєм. «Це пекло буде тривати доти, поки свою позицію не висловить Петро Порошенко. Ну не може «губернатор» звинувачувати в корупції Прем’єра і при цьому продовжувати обіймати свій пост! А якщо обіймає, отже, він говорить правду і його або бояться, або використовують. Михеїлу Саакашвілі «пощастило» подвійно: Прем’єр його боїться, а Президент використовує», — написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Саакашвілі висував припущення, що нападки на нього почалися після його нещодавньої викривальної доповіді. Нагадаємо, що 6 грудня під час форуму «Одеська антикорупційна ініціатива 2015» «губернатор» Одещини зробив кілька резонансних заяв, «пройшовся» по уряду, зокрема причетним до корупційних схем на Одеському припортовому заводі назвав і його очільника — Арсенія Яценюка.

Після цього звинувачення посипалися на Саакашвілі рясним дощем. Наприклад, 9 грудня депутат фракції БПП Дмитро Голубов звинуватив його з трибуни ВР у розтраті коштів благодійного фонду для воїнів АТО. «Губернатор» назвав це маячнею і пов’язав цей випад із тим, що він «обрушився на всіх олігархів».

ДО РЕЧІ

14 грудня Подільський районний суд міста Києва у повному обсязі задовольнив позов бізнесмена Ігоря Коломойського до Міхеїла Саакашвілі і Одеської ОДА. Про це повідомив представник Коломойського Вадим Шевцов. За його словами, суд визнав недостовірною інформацію, поширену Саакашвілі 19 липня 2015 р. в ефірі телеканалу «Студія «1 + 1» у програмі «ТСН. Тиждень», у якій Саакашвілі звинуватив Коломойського в контрабанді й ухилянні від сплати податків. Суд зобов’язав ТСН спростувати дану недостовірну інформацію і зачитати в ефірі резолютивну частину рішення суду.

Найближчим часом позиватися до Саакашвілі щодо захисту ділової репутації (через озвучену ним нібито неправдиву інформацію. — Ред.) збираються і представники Одеського припортового заводу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>