Уміти програвати

17.11.2015

У Черкасах вибори міського голови закінчилися несподіванкою. Чинний мер Серій Одарич, кандидат від Партії вільних демократів, який три терміни поспіль керував містом і в першому турі став лідером виборчих перегонів, у другому раптом зазнав поразки. У крісло міського голови мешканці міста — а їх прийшло на вибори всього 28 відсотків — посадили представника від ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка.

Сергій Одарич визнав свою поразку і заявив у «Фейсбуці», що судитися за результати виборів не збирається, бо «вважає, що кожен голос був поданий виборцем особисто і свідомо». Він також оприлюднив результати опрацьованих повних даних протоколів iз мокрими печатками з усіх дільниць, які паралельно проводив його виборчий штаб, і наголосив, що загалом 60 415 черкаських виборців одержали бюлетені і 29 645 iз них віддали голоси за Бондаренка. За самого пана Одарича проголосувало відповідно 27 604. Більше трьох тисяч бюлетенів визнано недійсними. Приблизно такі ж дані попереднього підрахунку голосів оприлюднив і штаб Анатолія Бондаренка.

Як повідомили «УМ» у черкаському відділенні Комітету виборців України, голосування проходило практично без проблем, порушень, які носили б системний характер і могли вплинути на результат волевиявлення, зафіксовано не було.