«Рука Москви» в Новомосковську

17.11.2015
«Рука Москви» в Новомосковську

Віктору Літвіщенку з тріумфом доведеться зачекати.

Тріумфальне повернення на посаду міського голови Новомосковська Віктора Літвіщенка, який переміг на нинішніх виборах, скасовано. Зроблено це за скаргою опонентки переможця Вікторії Шилової, яку за серйозну суперницю навіть не хочеться сприймати. Адже вона набрала всього-на-всього 666 голосів. Відома ж вона своєю скандальністю і постійною зміною політичних орієнтацій.

Відомою випускниця біофаку Дніпропетровського Національного університету Вікторія Шилова стала, попрацювавши в журналістиці, деякий час навіть була генеральним директором Дніпропетровської державної телерадіокомпанії. Після цього епатажну жіночку потягнуло в політику. Висувається вона на всіх виборах куди і де тільки можна. Зокрема, була депутатом Дніпропетровської облради, ще в статусі якого оголосила колегам — народним обранцям, що вона вже є киянкою і постійно мешкає у столиці України, де теж засвітилася під час однієї з виборчих кампаній.

А останні півтора року, як повідомляє УНІАН, Вікторія Віталіївна мешкає вже у Москві, де її охоче запрошують тамтешні телеканали, адже уродженка Новомосковська розповідає про «звірства київської хунти й українських карателів на Донбасі» і перебуває, за деякою інформацією, в орбіті Олега Царьова.

Віктор Літвіщенко свого часу чотири рази підряд обирався мером Новомосковська. А коли до влади в області прийшла Партія регіонів, публічно відмовився вступати до її лав, що змусили зробити всіх інших міських голів, і опинився у... слідчому ізоляторі, пройшов через численні суди у надуманому кримінальному звинуваченні та був звільнений тільки після перемоги Євромайдану.

На цьогорічних виборах Літвіщенку вдалося зареєструватися як кандидатові у мери з великими потугами — лише з третьої спроби. І коли він переміг на нинішніх виборах уже в першому турі, здавалося б, справедливість восторжествувала. Та звідки не візьмися — «рука Москви» в особі невгамовної Вікторії Шилової, яка звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду зі скаргою на порушення у підрахунку голосів на п’ятьох виборчих дільницях міста, але отримала відмову. Втім іншої думки виявився суд апеляційної інстанції. Реєстрацію новообраного мера Віктора Літвіщенка скасовано і голоси на п’ятьох виборчих дільницях усе ж перерахують.

Фракція «УКРОП» після такої звістки залишила на знак протесту сесійну залу Новомосковської міської ради, однак інші депутати обрали секретаря і без них. Отож на політичній мапі Дніпропетровська, як не крути, виникла ще одна «гаряча точка» — Новомосковськ...