Що читають кремляді?

Що читають кремляді?

В часи «останньої битви Київської Русі з Золотою Ордою» (Г.Каспаров) варто хоча б побіжно оглянути книжковий світ Московського улусу. А що нинішня РФ не має нічого спільного з Київською Руссю, нещодавно підтвердив Голова Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдін. Виступаючи в Москві на відкритті найбільшої в Європі мечеті, він прямо сказав, що нинішня Росія — спадкоємниця не лише СРСР, а й Золотої Орди.

Культурницьке волонтерство:

Культурницьке волонтерство:

Один із ювілеїв 2015 року — чотири десятиліття діяльності Фундації імені Івана Багряного, організації, яка активно займається культурною благодійністю, чи то пак культурницьким волонтерством. З цієї нагоди у видавництві «Смолоскип» побачила світ книжка відомого письменника і публіциста Олександера Шугая «Фундація імені Івана Багряного: хроніка доброчинної діяльності в Україні та за її межами».

Багатогранність Молодого

Багатогранність Молодого

Майже сто років тому, в буремному 1917-му, великий український реформатор-режисер Лесь Курбас створив у Києві драматичну студію, з якої виник Молодий театр, прямим кревним спадкоємцем якого є нинішній Академічний Молодий театр.

Війна як фетиш і дійсність

Війна як фетиш і дійсність

Днями в Києві у Національному художньому музеї України відкрилася виставка «Уява. Реальність», яка досліджує феномен війни, його відображення у ЗМІ та свідомості суспільства, а також перетворення на хворобливе захоплення та фетиш.

Кохання — лише мить історії

Кохання — лише мить історії

Презентація художнього повнометражного фільму «Гетьман» режисера Валерія Ямбурського за романом заслуженого діяча мистецтв України Віктора Веретєннікова відбулася ще у рамках кінофестивалю «Молодість». І — отримавши благословення авторитетної фестивальної публіки — стрічка вийшла у прокат.

Всі статті рубрики