Розважаючись, поставив на коліна

10.11.2015
Розважаючись, поставив на коліна

Першими з третім чемпіонським захистом Ломаченка привітали донька та батько. (зі сторінки боксера «Вконтактє».)

Двічі підкоривши Олімп i стільки ж разів вигравши планетарне «золото», Василь Ломаченко підтвердив, що на аматорському ринзі був одним із найкращих боксерів сучасності. Без особливої розкачки СуперВася почав демонструвати свій високий потенціал i на профі-ринзі, де майже блискавично (у третьому календарному бою) заволодів поясом чемпіона світу в напівлегкій вазі за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO). Звісно, на цьому амбіції талановитого бійця не обмежуються. Як відзначив сам Василь, найближчим часом він хоче зібрати всі пояси у напівлегкому дивізіоні, утім наразі — через суперечки між промоутерами — український боксер змушений так би мовити топтатися на місці, захищаючи свій поки що єдиний здобуток.

Минулих вихідних у Лас-Вегасі наш співвітчизник утретє поспіль відстояв чемпіонський пояс WBO, без проблем побивши мексиканця Ромуло Коасичу. Дарма що поєдинок тривав довгих десять раундів. За словами Лома, впродовж майже всього поєдинку він просто розважався в ринзі. Коли ж час для забави минув, українець дуже швидко поставив досвідченого опонента на місце.

Після детальних настанов батька-секунданта, які Ломаченко-менший отримав перед останньою трихвилинкою, на мексиканського боксера згодом випав рясний град ударів. І, що цікаво, цілив чемпіон не в голову Ромуло, а свідомо бомбардував його правий бік. Один iз лівих «хуків» Ломаченка Коасича витримати не зміг і став на коліно. Пройшло ще десять секунд — і рефері зупинив бій, оголосивши його переможцем українця.

Загалом у перемозі українського боксера ніхто не сумнівався. Про величезну перевагу Васі свідчив і коефіцієнт букмекерів, які на його тріумф давали просто мізерний коефіцієнт — 1,01. Думається, свого візаві, за плечима якого більше двох десятків боїв на професіональному ринзі, Ломаченко без проблем міг відправити в нокаут значно раніше, проте вирішив відбоксувати майже весь поєдинок.

Як не крути, а на профі-ринзі Василь — новачок. І поразка від Салідо в другому за ліком бою стала якраз наслідком поганого знайомства з новою цариною.

Думається, кілька «уроків» отримав чемпіон і від Коасичі. Попри суцільне домінування, вийти абсолютно «сухим iз води» Ломаченку не вдалося. Після бою було видно, що мексиканець залишив на обличчі Васі кілька автографів. «Хороший захист — це коли ти виходиш iз рингу таким же гарним, як і заходив у нього», — відзначив український чемпіон.

«Ми ще не бачили Василя Ломаченка у всій красі, — наголошує менеджер Ломаченка Егіс Клімас. — Можливо, щось близько 40 відсотків від того, що нам належить побачити. На тренуваннях він викладається на 120 відсотків і з задоволенням спарингує по 15 раундів щодня проти чотирьох різних суперників. Ніхто не працює так, як він. Василь довів, що був кращим боксером-аматором, а тепер доведе, що він кращий на профі-ринзі».

Що ж, напевно, так і є. Утім аби на ділі довести своє домінування в напівлегкому дивізіоні, Ломаченку потрібні поєдинки зі справді серйозними опонентами, котрих наразі його промоутер Боб Арум йому не надає. Поки ж свої захисти українець проводить за майже порожніх трибун і сподівається, що в майбутньому боксуватиме в головному поєдинку вечора, а по дорозі на арену, без рукавичок і в цивiльному, його впізнаватимуть перехожі.