За власний рахунок

За власний рахунок

Кiлькаденна велика пожежа на нафтобазi під Васильковом, що вирувала ще в червнi, досі болить вогнеборцям із Козятина: душевними травмами, ще не загоєними ранами та байдужістю держави. Пожежники з міста залізничників, які обгоріли під час гасіння вогню на васильківській нафтобазі, досі чекають обіцяної компенсації. А кошти на лікування їм вкрай необхідні щодня.

Одиночна камера

Одиночна камера

Під знаком солідарності з полоненими громадянами України, які перебувають за російськими ґратами, пройшли минулі вихідні в українській столиці. Попри сильний дощ, у неділю на Софійській площі зібралося кілька десятків людей поздоровити кримчанина Геннадія Афанасьєва з днем народження.

За збирання гілля

За збирання гілля

Днями співробітники СБУ, обласної прокуратури та служби внутрішньої безпеки МВС України у Вінницькій області затримали двох районних міліцейських високопосадовців. В отриманні хабара підозрюються начальник ДАІ Барського райвідділу та начальник УМВС Оратівського району. Останньому приписують хабар на 15 тисяч гривень. Пробувши в СІЗО вихідні, керівник оратівської міліції в понеділок вийшов на волю без будь-яких обтяжувальних обставин.

Штраф «по-гарячому»

Штраф «по-гарячому»

Із 7 листопада набрав чинностi закон про поліцію в Україні і почали діяти зміни до Кодексу про адміністративні порушення стосовно Правил дорожнього руху. Відтепер відповідальність за порушення ПДР закон покладає на власника автівки, незалежно, хто був за кермом у момент порушення.

Мовні ритуали

Мовні ритуали

Учора, в День української писемності та мови, українці писали 15-й ювілейний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цього року вперше двогодинний марафон здійснювали з найбільшої аудиторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Майорське не по зубах

Майорське не по зубах

Упродовж минулих вихідних бойовики так званих «ДНР» і «ЛНР» фактично поставили хрест на мирному врегулюванні конфлікту, щоправда, офіційний Київ не поспішає це визнати. Вже кілька днів поспіль тривають локальні бої та провокаційні обстріли позицій ЗСУ практично на всій лінії розмежування, а в районі Майорського, поблизу Горлівки, ворог двічі зважувався на прямий штурм. За даними штабу АТО, лише протягом позаминулої доби бойовики здійснили два десятки обстрілів по наших позиціях. При цьому окупанти відкривали прицільний вогонь в усіх секторах оборони.

Пшеничне поле скорботи

Пшеничне поле скорботи

В американській столиці — Вашингтоні — відтепер стоїть чотиритонний пам’ятний барельєф, що зображує поле пшеничних колосків, котрі поступово розмиваються і втрачають чіткість. Напис під барельєфом: «У пам’ять про мільйони невинних жертв штучного голоду в Україні, спланованого і вчиненого сталінським тоталітарним режимом».

Всі статті рубрики