«Вакарчук у спідниці»

21.10.2015

Харківська співачка, яка нещодавно виступила у столичному клубі Atlas, має музичне прізвище — Марія Чайковська. Вона народилася у Сумах. Уже має альбоми «Краса 13» та «З тиші». Її хіти: «Вітер», «Десь у Львові», «Дванадцять» та інші. Марія Чайковська має надзвичайно чистий, проникливий голос, шанувальники української музики називають її «Вакарчук у спідниці», а любителі французького звучання порівнюють навіть із Едіт Піаф. Усі пісні йдуть від душі, а тому неодмінно озиваються в тих, хто хоч раз чув тремтливі й водночас сильні композиції Марії. Її концерт — це танець поезії та мелодії, це квіти, виплекані поєднанням класичної школи, французьких образів імпресіонізму та сучасних джазових відтінків.

Молода співачка — не лише виконавиця, а й автор пісень. Про «тисячі вокзалів» або що «все залежить від нас» наспівують тут і там: у Києві, Харкові, Львові, Одесі. Зараз співачка працює як сольна виконавиця та у складі дуету Гуша Катушкін & Марія Чайковська. Разом вони записали пісні «Професор», Oslo, «Останній день в Криму».

Співачка акомпанує собі на фортепіано, клавієтті (мелодична гармоніка), синтезаторі, в неї надзвичайно яскрава і драматична подача та унікальна манера гри. Марія — учасниця Kharkiv za jazz fest, а також Koktebel jazz festival. Її голос обережно ступає по нотах і завжди досягає своєї цілі — сердець слухачів.