НОВИНИ ПЛЮС

16.10.2015

Долю реєстрацiї Опозицiйного блоку в Харкiвськiй областi вирiшуватиме ЦВК

Представники Опозицiйного блоку Харківщини закликали світову спільноту втрутитися у ситуацію з виборами в області, адже тут вибори можуть відбутися без їхньої участі. «Місцеві чиновники проігнорували права виборців, рішення Центрвиборчкому, який визнав реєстрацію Опозиційного блоку в Харківській області законною, проігнорували заклики європейських структур і посольства США та Конституцію України, — йдеться в заявi партiї з цього приводу. — Ця відмова, якщо вона стане остаточною, залишиться незмивною плямою на українській демократії, перетворивши на фарс весь виборчий процес осені 2015 року». Суть справи, нагадаємо, в тому, що наново сформована Харківська обласна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатів від Опозиційного блоку на майбутніх виборах до облради. Загалом це вже третя відмова Харківського облвиборчкому в реєстрації кандидатів від Опозиційного блоку на виборах до облради. Попередні дві були винесені попереднім складом облвиборчкому.

Вiдтак ЦВК запросила вiдповiднi документи з Харкова i сама буде вирiшувати долю реєстрацiї ОБ на Харкiвщинi.

Марш Героїв у Києві не минув без провокацій

Під час Маршу Героїв, який пройшов на День Покрови у столиці і був присвячений 73-й річниці створення УПА, учасники акції почули вибух. Як пояснили правоохоронці, це був вибуховий пакет. Від нього, на щастя, ніхто не постраждав. Однак у колоні йшло кілька тисяч людей, тому така небезпека існувала. Крім того, на Марші було затримано одного хлопця. Він мав при собі ножі, газові балончики і кастет. Участь у Марші взяли представники ВО «Свобода», «Правого сектора» та просто кияни, які приєдналися до акції. Учасники вигукували патріотичні гасла, подекуди доволі радикальні. Пізніше під час ходи в бік правоохоронців хтось з учасників акції кинув петарду. Про це повідомила прес-секретар Шевченківського райвідділу столичної міліції Наталія Калиновська.

Справа «діамантових прокурорів» застрягла на півдорозі

Парламентський Комітет боротьби з корупцією переніс обговорення розслідування щодо «діамантових прокурорів» Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна. Вивчення цієї справи депутати продовжать наступного вівторка. Засідання відкладено на прохання заступника Генпрокурора Віталія Каська — таке рішення було ухвалене учора в ході засідання парламентського Комітету боротьби з корупцією, інформує Цензор.НЕТ. При цьому Касько зазначив, що коректніше було б робити цю доповідь у присутності першого заступника голови СБУ Віктора Трепака. Як повідомив голова парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, В.Трепак гарантував свою явку і підтвердив її по телефону, проте потім, не пояснивши причин, не з’явився.

Вища рада юстиції «пожаліла» суддю-антимайданівця

Вища рада юстиції відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Деснянського районного суду Києва Олексія Панасюка, який судив активістів Євромайдану. Про це повідомляє начальник відділу взаємодії Ради зі ЗМІ Оксана Лисенко. «У ВРЮ пройшла процедура таємного голосування щодо звільнення за порушення присяги з посади судді Деснянського райсуду Києва Панасюка Олексія Георгійовича, стосовно якого було порушено дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції», — зазначила Лисенко. Йшлося про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для особи, затриманої на Андріївському узвозі в дні Євромайдану за підозрою у масових заворушеннях. Як оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, Рада прийняла рішення «за результатами таємного голосування відмовити у внесенні подання та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України». За внесення подання проголосували 6 членів ВРЮ, за направлення матеріалів до ВККСУ — 8 членів ВРЮ, зазначає Лисенко.