Злочин із необачності

Злочин із необачності

Не так дратують дощі, як їх заперечення Гідрометцентром. Так і з Кокотюхою: був би собі і був. Він — органічна частина літературного ландшафту. Гриби на його мікоцеї родять різні; їстівні та поганки. Твердити, що останні всуціль шкідливі, — невігластво. Але називати неправдиві опеньки справжніми — то вже диверсія, що веде як не до отруєння, то до читацького розчарування.

Анонімність сучасності

Анонімність сучасності

«Сліди пам’яті» — проект Art Managmant, який відкрився нещодавно у столичному Port Hub, пропонує помандрувати слідами міста в площинах особистих інтерпретацій художників Анни Звягінцевої, Тараса Ковача та Олександра Курмаза. Виставка представляє елементи урбаністичних пейзажів: міські об’єкти, знаки, маршрути як фактори впливу на його сучасне життя, як складові одного наративу.

Не Людовік, а Кузьма

Не Людовік, а Кузьма

Серед сіті-парку Луцька з’явився вилитий із бронзи співак Кузьма Скрябін. У Міжнародний день музики провели урочисту церемонію відкриття пам’ятника Андрію Кузьменку — любителю гострої правди, відомого своїм відвертим стьобом. Ініціатива створення пам’ятника належить підприємцю Андрію Покровському, який, до того ж, був особисто знайомий із музикантом.

Шоста «машина часу»

Шоста «машина часу»

У розарії Національного ботанічного саду імені Гришка у вихідні відбувся шостий фестиваль «Ретро-круїз». Чотири активістки: Маріанна Факас, Анастасія Ваганова, Марія Кулікова та Анна Кравченко, які дуже люблять ретро-стиль і музику, запропонували всім охочим «круїз на машині часу», адже, потрапивши у столичний ботсад, відвідувачі опинялися у першій половині двадцятого століття.

І на Марсі картопля росте

І на Марсі картопля росте

Справжнє свято наближається для любителів якісної фантастики і тонкого гумору. Неймовірні пейзажі Всесвіту, космічні кораблі, в яких плавно переміщаються космонавти, скафандри, суперсучасний центр управління американського НАСА й Китайського агентства з вивчення космосу — все це можна побачити у фільмі «Марсіанин», який цього тижня виходить у прокат в Україні.

Нове німецьке

Нове німецьке

Цьогоріч фестиваль «Нове німецьке кіно» в Україні пройде у 21-й раз. Покази відбудуться у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Чернівцях. У програмі — найрезонансніші німецькі прем’єри останнього року та фаворити «Берлінале».

Всі статті рубрики