Окупант чекає команди

30.09.2015

Відносне затишшя у зоні АТО пов’язане з бажанням Кремля вигідно для себе домовитися із країнами Заходу щодо українського питання. Відтак, згідно з даними вітчизняної розвідки, в останні дні на Донбасі не спостерігається жодного поступу в напрямку виконання Мінських угод Росією та її маріонетками у середовищі бойовиків.

Це підтверджує і той факт, що Москва не почала вивiд своїх військ з окупованої території (відбувається лише ротація окремих підрозділів). Окрiм цього, за даними групи «Інформаційний спротив», російсько-терористичні війська перебувають у повній готовності до продовження кривавої бійні за першою вказівкою Кремля. Звісно, російська верхівка спочатку намагатиметься усе ж таки легалізувати терористичні «ДНР» і «ЛНР» шляхом проведення фейкових виборів.

«Псевдовибори» в Луганську і Донецьку на фоні танків і «градів» на передовій — гарна комбінація для шантажу Києва, — зазначає координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук. — Чи вдасться Путіну «втюхати» Україні Донбас на своїх умовах? Зрозуміло, що якщо цей абсолютно антиукраїнський план провалиться, знову заговорять гармати. І ми плавно вийдемо на Мінськ-3...»

У штабі АТО зазначають, що останні дві доби в зоні АТО повністю зберігався режим тиші, тож минулося без втрат. Утім соціально-політична обстановка на окупованих територіях є напруженою. Так, на Луганщині, серед шахтарів Свердловська та Красного Луча зростає невдоволення невиплатою заробітної платні. Люди погрожують страйками ватажкам «ЛНР». Водночас керівництво «ДНР» в останні дні захопилося боротьбою з українською символікою, яку мають знищити в усіх навчальних закладах Донецька.

«Заборона торкнулася навіть випадкового компонування синьо-жовтих кольорів. Так злочинці вкотре підтверджують свої наміри щодо розділу країни та ескалації конфлікту в регіоні», — йдеться у повідомленні штабу АТО.

Російські «відпускники» тим часом поступово витісняють місцевих «шахтарів і трактористів» iз керівних посад в окупаційних органах влади. За даними групи «ІС», у Горлівці відбулася повна заміна керівної ланки міських служб і правоохоронних органів. Пости коменданта міста, начальника поліції, начальника міськвно, голови МНС тощо зайняли громадяни РФ. При цьому великі підприємства Горлівки вже нібито перейшли під управління керівництва Ростовської області РФ.

ДО РЕЧІ

Кабмін поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО. Про це йдеться в постанові №740 від 23 вересня, повідомляють «Українські новини». Кабмін надав статус сім’ям громадян, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення АТО (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність) і загиблих (зниклих безвісти) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при забезпеченні проведення АТО, перебуваючи безпосередньо в районах операції в період її проведення. Також такий статус надається сім’ям загиблих учасників добровольчих формувань, які були утворені або самоорганізувалися для захисту України, за умови, що в подальшому такі формування були включені до складу армії, МВС, Нацгвардії та інших військових формувань і правоохоронних органів, які взаємодіяли з такими підрозділами.

Уряд надав статус учасників війни сім’ям загиблих військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) і працівників Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Прикордонної служби, спецслужби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління держохорони, служби спецзв’язку, ДСНС. Крім того, такий статус надано сім’ям загиблих працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення АТО і загинули (зникли безвісти) від поранення, контузії чи каліцтва, отриманих безпосередньо в районах АТО в ході її проведення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>