Переможна «Гра»

23.09.2015
Переможна «Гра»

Команда серіалу «Гра престолів».

У Лос-Анджелесі відбулася 67-ма церемонія вручення головної телевізійної премії світу, яку називають аналогом «Оскара» для телебачення — «Еммі». Абсолютним тріумфатором цього разу став фентезі-серіал «Гра престолів», який був номінований у 24 категоріях і здобув 12 нагород. Це рекорд в історії «Еммі», досі такої кількості статуеток з однієї церемонії не виносив ніхто.

Саме телесага за циклом романів Джорджа Мартіна «Пісня льоду та вогню» вперше перемогла і в головній номінації — «Найкращий драматичний серіал», залишивши позаду таких солідних конкурентів, як «Абатство Даунтон», «Краще дзвоніть Солу», «Безумці», «Батьківщина», «Картковий будиночок» та «Помаранчевий — хіт сезону». До слова, зйомки шостого сезону «Гри» саме в розпалі, тож на церемонію нагородження змогли приїхати не всі актори.

Найкращим комедійним серіалом був визнаний «Віце-президент». Цього року за нагороду в двох провідних категоріях боролися не по шість, як раніше, а по сім телепроектів.

Найкращою актрисою назвали Віолу Девіс за роль у детективному серіалі «Як уникнути покарання за вбивство» — це вперше в історії премії «Еммі» у цій номінації перемогла афроамериканка. А приз за найкращу чоловічу роль отримав Джон Хемм — виконавець головної ролі в серіалі «Безумці», який навесні цього року після семи сезонів нарешті добіг кінця.

У відповідних комедійних категоріях тріумфували Джеффрі Тембор («Очевидне») та Джулія Луїс-Дрейфус («Віце-президент»).

Пітер Дінклейдж, що грає Тіріона Ланістера у «Грі престолів», переміг у боротьбі за звання найкращого актора, а Узо Адуба («Помаранчевий — хіт зезону») — найкращої актриси другого плану в драматичному серіалі. Найкращими серед виконавців другопланових ролей у комедійних «мильних операх» були названі Тоні Хейл («Віце-президент») та Еллісон Дженні («Матуся»).

У категорії міні-серіалів майже всі премії забрав проект «Що знає Олівія?».