НОВИНИ ПЛЮС

23.09.2015

Митниці без керівництва

Державна фіскальна служба звільнила керівництво аж восьми митниць — Вінницької, Волинської, Житомирської, Запорізької, Полтавської, Рівненської, Сумської та Харківської областей, повідомили у ДФС. «Значні недоліки та порушення при організації митного контролю й митного оформлення товарів, транспортних засобів, боротьби з контрабандою та протидії митним правопорушенням були викриті майже на кожній митниці», — зазначили у службі. Зокрема, на території цих областей ввозили автомобілі в режимі «транзит» iз метою уникнення сплати митних платежів та користування ними на території України.

Наразі матеріали перевірки та отримані пояснення посадових осіб передані до відповідних підрозділів для з’ясування ознак правопорушень, у тому числі й їх корупційної складової, зазначили у ДФС.

Під вартою

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього депутата від «Свободи» Юрія Сиротюка, якого підозрюють в участі у заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня. Тоді внаслідок зіткнень загинули троє нацгвардійців, багатьох було поранено.Захист Сиротюка 10 жовтня знову має намір звернутися в Печерський райсуд Києва з проханням про зміну запобіжного заходу.

Трофей iз Донецького аеропорту — Бориспільському

«Кіборги» подарували аеропорту «Бориспіль» монітор із Донецького аеропорту, який вони рік тому здобули в бою з терористами. Герой оборони ДАП Микола Воронін розповів, що група з чотирьох «кіборгів» здійснила вилазку та захопила позиції ворога, в тому числі монітор, який бойовики використовували в облаштуванні своєї барикади на одному з поверхів терміналу. Монітор виявився робочим. «Такий шматочок добра, нашого добра, яке, в принципі, належить нам, Україні», — наголосив Микола Воронін.

На службі «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією знешкодили у Дніпропетровську диверсійну групу «ЛНР», яка готувала низку терористичних актів у регіоні. Так, двох учасників групи правоохоронці затримали на «Кайдацькому» автомобільному мості через Дніпро, який вони планували підірвати. У диверсантів вилучено по три гранати Ф-1 та РГД-5 та 6 запалів до них. У той же день співробітники спецслужби затримали ще двох членів групи, один з яких виявився співробітником райвідділу міліції, повідомили у прес-службі СБУ.

Під час обшуків у терористів правоохоронці вилучили також два револьвери, переробленi під бойові набої, портативні радіостанції, холодну зброю, чотири підроблені паспорти громадян України, комп’ютерну техніку тощо. Затримані зізналися, що збирали та передавали терористам «ЛНР» інформацію про дислокацію підрозділів Збройних сил України, задіяних в АТО добровольчих батальйонiв та волонтерських центрiв. Наразі затриманих тримають під вартою, слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Латвійці зустрінуть дітей iз Чернігова

Жителі латвійського міста Огре, що є партнером Чернігова, передадуть гуманітарну допомогу дітям із родин загиблих в АТО, розповіла радник чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Мешканці Огре з великою симпатією ставляться до України. Громада міста зібрала понад 5 тис. євро на благодійних заходах та отримала ще 20 тис. євро від європейських фундацій задля того, аби витратити їх на організацію табору в Латвії для чернігівських дітей, чиї батьки загинули під час АТО. Табір планується організувати під час осінніх канікул.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>