Медколедж на карантині

16.09.2015
Медколедж на карантині

Майже всіх студентiв нині виписано з лікарні, а причину отруєння досі шукають.

Пристрасті щодо отруєння студентів Гайсинського медичного коледжу не вщухають. Адже настільки масового захворювання — у лікарню було госпіталізовано 78 учнів — в області ще не було. На лікарняних ліжках опинилися як мешканці гуртожитку, так і студенти, котрі живуть удома та винаймають житло. Діагноз лікарі поставили стандартний у таких випадках: «гостра кишкова інфекція, гострий ентерит та ентеровірусна інфекція». Причину отруєння мають обнародувати на початку жовтня після завершення лабораторних вірусологічних досліджень. А тим часом одна офіційна версія, звідки взявся той збудник хвороби, витісняє іншу.

За словами постраждалих, їли вони в різних місцях, бо їдальня в коледжі на початок навчального року не працювала, однак зізнаються, що через страшну спеку пили воду з-під крана.  Відомо, що наразі перевіряють воду, а сам медичний коледж закрили на карантин. Першокурсниця Віталіна Неоніца каже, що спочатку споживала воду, куплену в магазині. І все було гаразд. А потім напилася з-під крана в коледжі. Пила неодноразово, бо було душно. Після того ввечері їй стало зле.

У Гайсині працює комісія у складі фахівців обласного управління охорони здоров’я та санепідемстанції. Медики також зверталися за консультацією до науковців Вінницького  медичного університету. Нинi, за словами начальника управління Державної санепідслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, причину захворювання через неякісну питну воду або харчування фахівці відкинули. «Йдеться про ентеровірусну інфекцію, що передається повітряно-крапельним шляхом. Начмед однієї з лікувальних установ, котра працювала з хворими, також підхопила інфекцію. А вона цієї води не пила».

Місцеві ж мешканці кивають на цистерну з водою, що стоїть неподалік коледжу. Бо, мовляв, поряд із цим навчальним закладом розташована Гайсинська загальноосвітня школа №2, там діти теж воду п’ють з-під кранів місцевого водоканалу, але хворих серед них нема.

Отож добре те, що хвороба пройшла без ускладнень і вже майже всі студенти виписані з лікарні. А що саме вклало десятки людей на лікарняне ліжко, студенти та їхні батьки сподіваються дізнатися через місяць.