У поліцейські я б пішов...

16.09.2015
У поліцейські я б пішов...

Лише за перші кілька днів набору до нової поліції Вінниці конкурс сягнув 16 осіб на місце. (з сайта tyzhden.ua.)

До 28 вересня у Вінниці триватиме набір до патрульної поліції. Потім на кандидатів чекає конкурсний відбір. А на вулиці міста нові патрульні мають вийти в грудні цього року.

Загалом до поліції наберуть 260 осіб. Наразі конкурс достатньо високий. Лише за першу годину початку відбору було подано 240 анкет. А за перші чотири дні — 4190. Цікаво, що 33 відсотки поданих заяв надійшло від дівчат. Хочуть у нову поліцію і нинішні працівники правоохоронних органів, їхні заяви складають 8% від усіх поданих, і це також не мало.

«Із підрозділу силовиків у новій поліції буде створюватись корпус оперативно–раптової дії», — каже полковник міліції, заступник начальника УМВС у Вінницькій області Сергій Сокирян. — Там будуть молоді, але досвідчені й треновані люди. Загалом діючі правоохоронці мають пройти переатестацію до 7 листопада».

Як уже повідомлялось раніше, на посаду працівника нової поліції розглядають кандидатури віком від 21 до 35 років із повною загальною освітою, із посвідченням водія категорії В. «Бажаючі мають вільно володіти українською мовою, бути в належному фізичному та моральному стані», — каже в.о. начальника вінницької міліції Олександр Глянько.

Що ж мотивує молодих людей вступати до нової поліції? Скажімо, зарплатня не є основним аргументом, бо її розміри у Вінниці ще не озвучені. Один із кандидатів у вінницькі копи В’ячеслав Ільєнко поділився своїми міркуваннями: «Мене приваблюють нові стандарти. Адже ми будуємо нову країну і прагнемо до кращого життя».

Отже, у майбутніх копів у Вінниці будуть нові автомобілі та нова форма, а от чи працюватимуть вони по-новому — покаже час.