НОВИНИ ПЛЮС

08.09.2015

Чим Лікарчук не догодив Насирову?

Глава Державної фіскальної служби Роман Насиров назвав призначення Костянтина Лікарчука своїм заступником «політичною помилкою, яку потрібно якнайшвидше виправити» і подав пропозицію про його звільнення до Міністерства фінансів та Кабінету Міністрів. Також він повідомив, що переслав у правоохоронні органи матеріали про корупційну діяльність свого заступника. У чому саме полягає корупція, він не уточнив, хоча раніше ЗМІ вказували, що сам Насиров позбавив Лікарчука будь-якого впливу на стан справ на митниці, залишивши у його підпорядкуванні лише відомчий санаторій в окупованому Криму.

Утiм причина нелюбові Насирова до Лікарчука, схоже, криється в іншому. Ще у серпні останній звинуватив голову ДФС в узурпації влади, а днями оприлюднив корупційні схеми, які діяли на київській обласній митниці. «Після введення імпортного збору в березні 2015 року середній обсяг платежів у бюджет із контейнера виріс на 3 тисячі доларів і склав 14,6 тисячi доларів, після цього завдяки «непосильним» трудам нового керівництва Київської обласної митниці: Рудченка, Кузьменка і Шульги (людей Романенка/Насирова) — щомісячно знижувався і нині становить 11 тисяч доларів із контейнера», — зазначив він, викладаючи в інтернет список фірм-мінімізаторів Київської обласної митниці.

Учора ж Кабмін звільнив Лікарчука з посади.

Венеціанська комісія отримала два варіанти судової реформи

До Венеціанської комісії на експертну оцінку надійшло два законопроекти щодо судової реформи в Україні — президентський та від групи експертів i юристів Реанімаційного пакета реформ. При цьому президентський законопроект передбачає заміну суддів та створення нової системи судів — замість районних, міських та обласних будуть створені міжрайонні та інші.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія в цілому позитивно оцінила попередній текст змін до Конституції в частині правосуддя.

Ігор Марков подає до суду на українське бюро Інтерполу

Одіозний екс-«регіонал» Ігор Марков, затриманий нещодавно в Італії, має намір судитися з українським бюро Інтерполу. Про це він заявив в ефірі одного з кремлівських телеканалів. Нагадаємо, що 12 серпня Маркова затримали в Італії співробітники Інтерполу за перетин кордону з анульованим українським дипломатичним паспортом. Його доправили до в’язниці, але після цього запобіжний захід було змінено на домашній арешт. Утiм до останнього часу Марков перебував у в’язниці — через дефіцит електронних браслетів.

Тепер ображений апологет «руского мiра» вимагає від України сатисфакції. «Україна має надати якісь документи, на основі яких мене заарештували. Ця організація створена не для зведення політичних рахунків», — обурювався він. У свою чергу, посол України в Італії Євген Перелигін повідомив, що Марков підозрюється у здійсненні злочину за статтею 296 п.4 ККУ (напад із завданням тілесних ушкоджень) і що українська влада готує його екстрадицію.