Ще той Козак

Ще той Козак

Олесь Гончар писав: «Як би ви не вважали, що добре знаєте Гоголя, він стане вам ще ближчим, якщо відвідаєте його рідні місця». Відвідуєш і рідні гоголівські місця, й усі інші куточки чарівної Полтавщини (або місцини, які належали колись до Полтавської губернії), пов’язані з іменами геніїв української та світової літератури, — коли береш до рук нещодавно виданий фотоальбом «Літературна Полтавщина».

Вільні жінки вільного чоловіка

Вільні жінки вільного чоловіка

Віднедавна ім’я Геннадія Афанасьєва у всіх на вустах. Так, iдеться саме про того кримчанина, якого в останньому слові згадав Олег Сенцов і який наважився «зіпсувати свято» самому ВВП. І не у затишно-безпечному Лондоні чи Брюсселі, а в Північно-Кавказькому військовому окружному суді Ростова-на-Дону. І зіпсувати так вiдчутно, що вся зодягнена у прокурорські мундири та суддівські мантії челядь московського царя справі зарадити нічим уже не може.

Мандрівна музика

Мандрівна музика

Багато українців до сих пір сприймає групу The HARDKISS як іноземну, помилково думаючи, що приїхали виконавці з далеких країв. Та музикантів інколи можна зустріти навіть посеред вулиці в Києві. У вересні The HARDKISS iз концертами відвідають два українськi міста. 12 вересня вони зіграють у Дніпропетровську в «Тайм-ауті» та рівно через тиждень, 19 вересня, — у Харкові у Саду Шевченка у ККЗ «Україна».

Світло гуцульських «Тіней...»

Світло гуцульських «Тіней...»

Фільм «Тіні забутих предків» радянські критики називали навіть «хуторянським». Втім стрічка отримала 28 призів у двадцять одній країні. Зокрема, приз за найкращу режисуру Міжнародного фестивалю в Мар-дель-Плато, Кубок «Фестиваль фестивалів» у Римі, премію Британської кіноакадемії за найкращий іноземний фільм. За кордоном фільм демонстрували під назвою «Вогняні коні» (є там такий епізод).

Всі статті рубрики