Без шуму й пилу

01.09.2015

Намагаючись вийти на навколочемпіонську орбіту, себто вибороти право на участь в бою за пояс чемпіона світу в одній із престижних боксерських асоціацій, Олександрові Усику потрібно не тільки перемагати своїх візаві для «нарощування» рейтингової маси, а й робити це чітко та переконливо.

Аби якомога швидше привернути увагу світової боксерської спільноти до своєї персони, Усик намагається демонструвати видовищні бої. Найкращий для цього спосіб — швидкий та яскравий нокаут. І, слід визнати, цей боксерський прийом вдається Олександрові дуже добре. Вісім поєдинків — вісім дострокових перемог.

«Якщо Сашко й надалі так боксуватиме, я обіцяю йому чемпіонський бій уже на початку наступного року», — заявив промоутер Усика Віталій Кличко після того, як минулої суботи його підопічний дуже швидко «розібрався» з південноафриканцем Джонні Мюллером. Уже в третьому раунді рефері був змушений зупинити побиття гостя з ПАР.

Усе завершилося майже блискавично, хоча, як каже Усик, він готувався до тривалого протистояння. Бій проти Мюллера, що був третім для Сашка захистом титула інтерконтинентального чемпіона за версією WBO, — мав стати першим у професіональній кар’єрі українця 12-раундовим поєдинком. Утім, швидко нащупавши в захисті опонента слабке місце, тягнути гуму Олександр більше не захотів. «Вирішив, що більше не варто возитися. Після того, як він упав у третьому раунді, можна було його «відпустити» й продовжити поєдинок. Але я згадав, що мене чекають дружина й донька, за якими я дуже скучив», — як завжди, не без іронії, відреагував Усик.

Тепер, як каже менеджер промоутерської компанії Кличків «К2» Олександр Красюк, бій Усика за чемпіонський пояс WBO в першій важкій вазі проти його володаря — поляка Кшиштофа Гловацького — не за горами. «Спочатку вони проведуть вільний захист, а вже наступний бій — наш. І я докладу всіх зусиль, щоб цей чемпіонський поєдинок пройшов тут, в Україні», — зазначив Красюк.