ХРОНІКА

19.08.2015

Футбол

На столичному стадіоні імені Баннікова відбувся матч пам’яті Сергія Закарлюки — знаного українського футболіста, життя якого трагічно обірвалося рік тому в автокатастрофі. Участь у поєдинку-«меморіалі», що проходив у форматі «Збірна друзів» проти «ЦСКА-Арсенал» (7:7), брали відомі вітчизняні футболісти різних генерацій — від Геннадія Литовченка та Юрія Калитвинцева до Андрія Воробея й Євгена Селезньова.

* * *

Головний тренер ужгородської «Говерли» В’ячеслав Грозний напередодні поєдинку своєї команди в 1/16 фіналу Кубка України проти харківського «Геліоса» залишив розташування клубу, заявивши при цьому, що не поїде з командою на цей поєдинок. Причина проста — керівництво закарпатського клубу має серйозну заборгованість перед футболістами та тренерським штабом, водночас вирішувати проблему не поспішає.

* * *

Заключний матч 1-го туру англійської прем’єр-ліги. «Ліверпуль» — «Борнмут» — 1:0.

* * *

Заключні матчі 1/32 фіналу Кубка Італії. «К’єво» — «Салернітана» — 0:1, «Мілан» — «Перуджа» — 2:0 (Хонда, 10; Адріано, 28). Колишній форвард «Шахтаря» — бразилець Адріано — забив свій дебютний гол за «россо-нері».

Теніс

Турніри в Цинциннаті. WTA Premier (2,37 млн. дол.). Перший раунд. Світоліна (Україна, 14) — Ріске (США) — 6:2, 4:6, 6:0.

ATP Masters (3,2 млн. дол.). Перший раунд. Томич (Австралія) — Стаховський (Україна) — 6:4, 6:3.

У другому колі кривдник першої ракетки України зійдеться з іншим нашим співвітчизником Олександром Долгополовим, який у змагальній сітці турніру посів місце травмованого японця Кеї Нішікорі.

Бокс

Чемпіон світу в напівлегкій вазі Василь Ломаченко через соціальні мережі кинув виклик володарю двох поясів WBA і WBO у другій легкій вазі кубинцеві Гільєрмо Рігондо, запропонувавши тому «з’ясувати, хто справжній чемпіон». Зауважимо, що представники промоутерської компанії «Топ ранк», яка курирує українця, днями заявили, що мають проблеми з пошуком суперника для Ломаченка.