Зламане перо

04.08.2015

Більше року тому на Черкащині підло вбили журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка із Корсунь-Шевченківського, про що «УМ» повідомляла.

Тоді серед білого дня 56-річного чоловіка невідомі викрали з подвір’я будинку, де він мешкав, заштовхали в авто на очах у його літньої матері і вивезли до лісу, де вбили та закопали. З тих пір за фактом убивства слідче управління Черкаської обласної міліції розслідувало кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

І ось нарешті правоохоронці змогли затримати підозрюваного у цьому резонансному злочині.

Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі прокуратури Черкаської області, під час проведення комплексу спільних слідчих дій працівниками прокуратури та міліції було затримано жителя Києва за підозрою у вчиненні цього вбивства. Взяли його на території Черкаської області разом з іще двома особами під час вчинення ними іншого тяжкого злочину.

В обласній прокуратурі, а процесуальне керівництво у цьому кримінальному проваджені здійснюється групою прокурорів, кажуть, що, відповідно до рішення суду, затриманому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Нині поставлено за мету провести швидке та об’єктивне розслідування, а також довести вину інших осіб, причетних до вбивства журналіста.