«Ворошиловський» стрілець

04.08.2015

Днями у Черкасах стріляли. Про це міліції повідомили місцеві жителі, котрі мешкають у районі вулиці Чехова.

Як розповіли «УМ» у прес-службі черкаської обласної міліції, «ворошиловським» стрільцем виявився 73-річний дідусь. Він із допомогою зброї вирішив самотужки провчити грабіжників, які на нього напали.

Сталося це близько другої години ночі. Чоловік саме повертався додому, коли біля його будинку на нього напали двоє невідомих, сильно побили та забрали барсетку.

Але, як стало зрозуміло пізніше, не на того напали. Бо пенсіонер виявився не з лякливого десятка — колись він служив у ДАІ.

«Тож дідусь забіг до хати, хутко зарядив мисливську рушницю качиним дробом та, повернувшись, вистрелив у нападників. Як з’ясувалося, потерпілими виявилися місцеві жителі, 35 та 45 років. Один із них помер дорогою до лікарні», — розповідають правоохоронці.

Самого дідуся затримано, а зброю у нього вилучено.

В міліції кажуть, що за фактом стрілянини та смерті людини відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.