Ігри функціонерів

04.08.2015

На останній партконференції вінницького обласного осередку ВО «Батьківщина» очікували приїзду самої Юлії Тимошенко. Натомість вона взяла участь у роботі заходу по скайпу. Сам захід був закритим, навіть для декого зі «своїх» спроба прорватись у зал засідань обернулась облитим зеленкою обличчям. Постраждалим виявився представник центрального апарату служби безпеки «Батьківщини», котрий курирує три області, Володимир Ястремський. Коментувати інцидент по гарячих слідах біло-сердечний сек’юріті відмовився.

Дехто з однопартійців не втримався і, як варіант, натякнув у кулуарах, що таким чином Ястремського попередили, щоб він переставав «грати в політику брудним способом».

Звісно, після інциденту пан Володимир написав заяву в міліцію.

Однак свою позицію висловив власне той, хто і «покарав» партійного функціонера все ще впливової на Вінниччині партії, молодий активіст ГО «Народна воля» Андрій Вербецький. Він стверджує, що Ястремський йому неодноразово погрожував розправою (мовляв, «знайдуть у лісі») ще влітку 2014 року під час акцій протесту.

І схоже, що ця тема буде і надалі підігріватись, розгорятись, підтримуючи інтерес громадськості та ЗМІ області. Хоча б тому, що наслідком інциденту стали відкриті два кримінальні провадження. Адже активіст «Народної волі» також звернувся із заявою до правоохоронних органів, зізнаючись, що боїться за свою безпеку.

Власне, чи дійсно пан Ястремський такий «небезпечний елемент», чи це продовження журналістських розслідувань щодо «Батьківщини», яке проявилося нещодавньою публікацією з компрометуючою місцевих партійців інформацією на сайті «Кореспондента», і чи є тут насправді політика, ідеологія — питання поки що відкриті. Наразі правоохоронці ситуацію не коментують.

Можливо, наближення виборів щось чіткіше прояснить. Тим більше що мешканці області й так уже багато чого зрозуміли про характер значної кількості своїх обранців і їхні справжні мотиви походу в політику.