Дракула творить добро

22.07.2015

Використовуючи легенду про вампіра Дракулу, організатори музичного фестивалю в румунській Трансільванії заохочують потенційних донорів гаслом «заплати власною кров’ю». Поп-фестиваль Untold («Невисловлене») за участі десятків румунських та європейських поп- і рок-зірок пройде з 30 липня до 2 серпня поблизу міста Клуж-Напока на північному заході Румунії.

Ідея заплатити кров’ю за вхід на музичний захід викликала б заздрість навіть у самого графа Дракули, який, власне, і закликає до цього на плакаті фестивалю, виконаному в стилі фільму жахів. «Враховуючи той факт, що Румунія має значні проблеми із запасами донорської крові у медичних закладах, можна лише поаплодувати кампанії, яка використовує такі легенди з метою привернення уваги до реальної проблеми», — скромно зауважив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі директор фестивалю Богдан Бута.

Акцію підтримує румунський Національний інститут переливання крові, який таким чином розраховує залучити додаткових донорів. Учасники імпрези, які висловлять бажання здати кров через інтернет, отримають пільговий білет на один день фестивалю, а ті, хто особисто звернеться до донорських пунктів у Бухаресті чи Клуж-Напока, — дармовий абонемент на всі дні фестивалю.