«Не заважайте тим, хто працює!»

10.07.2015
«Не заважайте тим, хто працює!»

Олег Ляшко підтримує людей, які працюють і інших годують.

Верховна Рада за ініціативи Радикальної партії Олега Ляшка проголосувала за скасування касових апаратів. Якби це рішення не було прийняте, сотні тисяч підприємців вже з 1 липня змушені були б згорнути бізнес, а їхні сім’ї лишилися б без засобів для існування.

Запровадженням касових апаратів для малого і середнього бізнесу влада планувала залатати дірки у бюджеті. Логіка можновладців досить дивна: витрушувати копійки у тих, хто має невеличку крамничку, замість того, щоб вибивати мільярдні борги з олігархів.

На встановлення касових апаратів держава дала обмаль часу і ніякої допомоги. Для багатьох підприємців вартість касових апаратів перевищувала їхній місячний дохід. А без них — працювати не дали б податківці. У відчаї люди прийшли до Верховної Ради. На їхню вимогу депутати Радикальної партії ініціювали рішення про скасування касових апаратів.

«Сьогодні в Україні вкрай важка економічна ситуація. Кожну людину, яка працює і годує свою сім’ю, потрібно на руках носити, а не добивати! Якщо не можете допомогти людям, то хоч не заважайте тим, хто працює», — наголошував Ляшко.

Щоб змусити владу піти на поступки дрібному бізнесу, радикалам довелося блокувати трибуну і проводити напружені переговори з іншими фракціями коаліції. Але головне — результат. Парламент таки проголосував за скасування касових апаратів для підприємців 2 і 3 груп з річним доходом до мільйона гривень. Решті перенесли термін запровадження касових апаратів до січня наступного року.

Також скасовано штрафи і перевірки податківців. Ляшко назвав це маленькою перемогою. Підприємці ж не скупляться на слова вдячності.

«Я торгую сезонними овочами і фруктами. Бізнес невеличкий, але сім’ю годую. Купити касовий апарат я б не зміг, довелося б згортати точку на ринку. Дякувати Олегу Ляшку, цю норму скасували і ми змогли видихнути. Я вважаю, що в країні потрібно створювати умови для розвитку бізнесу, а не навпаки, чинити перепони», — каже підприємець Олександр, який працює на Житньому ринку в Києві.

І таких вдячних бізнесменів — сотні тисяч. Ляшко, у свою чергу, подякував їм за те, що у надскладний для країни час вони самі працюють, дають роботу іншим і не просять нічого у держави.