Історія для майбутнього

Історія для майбутнього

Професор Єльського університету Тімоті Снайдер — фахівець з історії країн Східної Європи, займається переважно історією XX століття, активно досліджує націоналізм, тоталітаризм, Голокост. В Україні він прочитав лекції українською мовою, яку вивчив за рік, у столичному Будинку вчителя, Американському центрі у Києві та Музеї Великої Вітчизняної війни, а потім вирушив у Дніпропетровськ та Харків.

«Молодість» — із кріслами меценатів

«Молодість» — із кріслами меценатів

Ювілейна 45-та «Молодість» пройде у Києві з 24 жовтня по 1 листопада. Незважаючи на складну ситуацію в країні, генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі вірить у те, що цю дату ні переносити, ні скасовувати не доведеться. Більше того — саме 25 жовтня має відновити свою роботу кінотеатр «Жовтень», який постраждав від пожежі під час минулорічного фестивалю.

Лишитись на боці добра

Лишитись на боці добра

Читаючи збірку вибраної прози Василя Рубана «На протилежному боці від добра», яка побачила світ у видавництві «Ярославів Вал» (серія «БУкЛіт» (Бібліотека української літератури), я раптом спіймав себе на думці, що ця книжка буде актуальна доти, доки існуватиме держава на ймення Україна.

Всі статті рубрики