Аграрний акцент України: причинно-наслідкові зв’язки

Аграрний акцент України: причинно-наслідкові зв’язки

Сьогодні сільське господарство — одна з найпотужніших сфер економіки України. Але в середовищі провідних економістів світу превалює думка, що аграрна справа — основа економіки найбідніших країн, що ця галузь апріорі не здатна стати локомотивом економічної еволюції.

Ринок землі вигідний. Цивілізований

Ринок землі вигідний. Цивілізований

Як і будь-яке стратегічне рішення, ринок землі має позитивні сторони, а також ризики, які можна і потрібно мінімізувати.

Рішення щодо такого ринку має прийматися не на основі бажань поодиноких груп інтересів, а враховувати точку зору пайовиків, котрих частіше за все до дискусій не долучають, вважає гендиректор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький.

Тайнописи кобзарського села

Тайнописи кобзарського села

У друкованих звітах відділу культури і туризму Великобагачанської РДА такі заходи, певно, перечитуються як необхідна формальність. Але поміж вузлуватими вербами огирівських лугів, де дзвеніли струни під вправними пальцями останнього кобзаря Остапа Вересая, виїзний семінар «Один день із життя сільської культури» — реальний дотик до живих ритуалів прадідів-дідів, яскравих, багатих, звучних…

Всі статті рубрики