Гострі кути кругляку

15.05.2015
Гострі кути кругляку

Радикальна партія Олега Ляшка наполегливо просуває закони, спрямовані на відродження вітчизняної економіки.

Одразу після прийняття Верховною Радою законопроекту №1362 про заборону на 10 років експорту з України необробленої деревини (лісу-кругляку), за ініціативою Радикальної партії були зареєстровані законопроекти №2617 та №2618 для тимчасового звільнення ввозу деревообробного обладнання від імпортного мита та ПДВ. Законопроекти зараз опрацьовуються Комітетом з податкової та митної політики.

Законопроект про тимчасовий мораторій експорту лісу-кругляку №1362 забезпечить українських деревообробників, виробників меблів та інших товарів iз деревини сировиною в необхідних обсягах, а законопроекти №2617 та №2618 покликані тимчасово знизити податковий тиск на них та створити інвестиційні стимули для оновлення виробничої бази та повноцінного відродження вітчизняної деревообробної галузі.

«Це послідовна політика Радикальної партії на відродження вітчизняної промисловості та захист інтересів національного виробника. Це відповідальність і обов’язок влади — перетворити Україну з експортера примітивної дешевої сировини на виробника більш цінної готової продукції. Меблі, а не ліс-кругляк. Борошно і соки, а не тільки зерно та фрукти. Верстати і труби, а не просто метал та металобрухт. Це формула економічного відродження України, і ми втілимо її в життя», — заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, один з авторів «деревообробних» законопроектів.

Законопроекти 2617 та 2618 передбачають стимулюючий режим ввезення виробничого обладнання тимчасово, лише до першого січня 2017 року — до дати остаточної вступу в дію заборони експорту необробленої деревини з України, після чого для галузі відновлюється загальний податковий режим. Тобто виробничі підприємства, вітчизняні та іноземні інвестори зможуть скористатися податковими стимулами та розгорнути в Україні нові сучасні деревообробні виробництва.

«Пакет законопроектів 1362, 2617, 2618, перший з яких уже прийнято Верховною Радою в цілому як закон, забезпечить відродження деревообробної промисловості в Україні вже за декілька років. Це створення десятків тисяч нових робочих місць iз гідною заробітною платнею, це десятки мільярдів гривень додаткових експортних надходжень і мільярди гривень додаткових податків до бюджету щорічно», — зазначає народний депутат від РПЛ, голова Комітету ВР iз питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

Законопроект 1362 подано на підпис Президенту України. Провідні асоціації деревообробної галузі звернулися до Президента із закликом не зволікати і якнайшвидше підписати цей критично важливий законопроект, запустивши процес відродження однієї з перспективних галузей української економіки. Адже сьогодні кожне робоче місце, кожен долар експорту та кожна гривня податків мають визначальне значення для порятунку економіки та перемоги України!