Стрункіше, «Правий сектор»!

27.03.2015
Стрункіше, «Правий сектор»!

Держава пропонує ДУК «Правий сектор» легалізуватися у ЗСУ поодинці та через військкомати. Але добровольці з «ПС» не бажають розпускати свій поки що «неформальний» підрозділ. (з сайта volynpost.com.)

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що бойовики і російські війська готують найактивнішу атаку на Україну. За словами екс-секретаря РНБО, перед усіма великими атаками терористи, як і зараз, багато говорили про начебто невиконання Україною Мінських домовленостей. До того ж такий прогноз підтверджують не лише дані української розвідки, а й розвіддані НАТО та США.

«Співставляючи ту велику кількість живої сили і техніки, що сьогодні стоїть на кордоні з Україною, зважаючи на дані розвідки і на подібні заяви, адже вони як папуги повторюють те, що їм говорять iз Кремля, я вважаю, що нам треба готуватися до чергової активної фази», — зазначив пан Парубій в одному з інтерв’ю.

Зауважимо, що чимало військових експертів раніше прогнозували, що окупанти почнуть новий наступ одразу після того, як навесні підсохне ґрунт для проходження танків та іншої техніки. Такі плани ворога підтверджує і скандально відомий російський диверсант Ігор Гіркін («Стрілок»), який днями заявив, що воєнні дії на Донбасі поновляться 16 квітня. Знайомі автора з окупованого міста Красний Луч кажуть, що окупанти відверто говорять в усіх громадських місцях про те, що наступ на позиції сил АТО почнеться вже за два, максимум три тижні.

Для обґрунтування наступу бойовики шукають причини. Спроб звинуватити офіційний Київ у зриві Мінських домовленостей після ухвалення закону про окуповані території, очевидно, виявилося недостатньо. Як і галасу щодо можливого надання Україні летальної зброї зi США. Тож учора стало відомо, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області, в результаті яких були вбиті і поранені троє неповнолітніх. При цьому російські слідчі наполягають, що тим самим Україна порушила Мінські домовленості, а також конвенції з прав людини.

І це при тому, що спостерігачі ОБСЄ фіксують артобстріли лише з позицій бойовиків, тоді як українська артилерія мовчить. За даними «губернатора» Донеччини Олександра Кіхтенка, позаминулої доби було зафіксовано 106 обстрілів позицій сил АТО, а станом на вчора (коли цей номер «УМ» готувався до друку) — ще 36. «Губернатор» Луганщини Геннадій Москаль додає, що агресія бойовиків проти контрольованої Україною території області значно зросла в останні дні. З РФ на Донбас продовжують заходити колони військової техніки, цілі залізничні ешелони з боєприпасами, а в так званих «гуманітарних» конвоях — паливно-мастильні матеріали.

А ТИМ ЧАСОМ...

Генштаб ЗСУ спростовує заяву «Правого сектору» про те, що добровольчим батальйонам наказано вийти із зони АТО. Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов пояснює, що представників ДУК «Правий сектор» (які не мають статусу легального збройного формування) не намагаються витіснити з АТО, а пропонують їм вступити до лав армії для систематизації та впорядкування діяльності всіх підрозділів. «Бійці, які виконують завдання в зоні АТО, мають або увійти до складу Нацгвардії, або ж через райвійськкомати призватися до лав Збройних сил, — каже пан Селезньов. — Це взаємовигідний процес, оскільки наші силові структури отримують професійних, підготовлених, мотивованих воїнів, які мають бойовий досвід, і, власне, вони за Україну і за народ готові стояти до кінця».

У відповідь керівник інформслужби «ПС» Артем Скоропадський заявив, що ДУК «Правий сектор» може увійти у склад Збройних сил лише цілим окремим підрозділом (добровольчим корпусом без саморозпуску), а в Нацгвардію точно не вступатиме.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>