А гроші — бійцям!

А гроші — бійцям!

«УМ» свого часу вже писала про миколаївського пенсіонера Анатолія Ільченка, який прославився на всю Україну тим, що виграв абсолютно всі суди проти чиновників, які не бажали розмовляти з ним українською мовою. Його опонентами були мер і «губернатор» Миколаївської області, а також представники Центрального райвідділу міліції. А днями він зробив кілька благодійних внесків для підтримки бійців добровольчих батальйонів, що воюють на Донбасi, на загальну суму 37 тисяч гривень.

Корюківка: трагедія чи злочин?

Корюківка: трагедія чи злочин?

Корюківка на Чернігівщині — найбільше серед європейських поселень, знищених нацистами під час Другої світової війни. У ході каральної акції окупанти убили 6700 людей. За що ж так покарали мирних жителів? Архіви, наразі відкриті, дають відповідь на це запитання.

Сін, АТО й... кохання

Сін, АТО й... кохання

Упродовж останніх років запорізькому мерові Олександру Сіну спокій тільки сниться. Ще на десятий день зими у запоріжців виникло стільки претензій до міського голови, що вони змусили міського очільника написати заяву про свою відставку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Благодатний «саботаж»

Благодатний «саботаж»

Така невтішна перспектива випливає з російського федерального закону № 506-ФЗ від 31 грудня минулого року. Цей закон передбачає, що «юридичні особи, які не привели свої установчі документи у відповідність до законодавства Російської Федерації, які не звернулися з заявою про внесення відомостей про них до єдиного державного реєстру юридичних осіб та не набули статус філії (представництва) іноземної юридичної особи у строк, встановлений цією статтею..., після закінчення цього терміну не мають права здійснювати діяльність на території Російської Федерації... і підлягають ліквідації». Тобто невиконання цих вимог може призвести до заборони діяльності релігійних організацій і їх подальшу ліквідацію як юридичних осіб, констатує Інститут релігійної свободи (ІРС).

«Рапіри» — з бою

«Рапіри» — з бою

Учора по обідi Генштаб ЗСУ офіційно повідомив, що Україна починає відведення важкого озброєння від лінії розмежування, як це і передбачено Мінськими угодами. Попередньо такий наказ силам АТО вiддав Президент Петро Порошенко. Йдеться поки що про артилерійські системи калібру 100 мм і більше (тобто про «Рапіри» та гаубиці), які сторони мають відвести на 25 км кожна, адже створена таким чином зона безпеки повинна мати ширину щонайменше у 50 км.

Всі статті рубрики