Сотня достойників

18.02.2015

Певний час тернополян інтригували розміщені на вулицях міста «анонімні» білборди з пропозицією називати свої прізвища замість тих, хто не подобається у владі. І от днями на засіданні Тернопільського прес-клубу інтригу було розкрито — тут презентували проект під назвою «Народний праймеріз «100 кращих тернополян».

Як повідомила журналістам група активістів, які започаткували цей проект, він є першим такого роду в Україні і покликаний активізувати міську громаду та сприяти формуванню «нової сучасної і ефективної еліти» з-поміж найавторитетніших і найпорядніших професіоналів своєї справи. Визначати «достойників» пропонується у три етапи. Під час першого всі охочі можуть у рамках певних вимог пропонувати свої кандидатури — в анкетах-заявках, що їх розповсюджуватимуть вуличні волонтери, телефоном чи через спеціально створений інтернет-сайт. Далі ті, хто отримав інтернет-підтримку не менше 50 чоловік, проходитимуть через «сито» рейтингового голосування. В результаті, на початку травня має бути сформовано список «ТОП-100» жителів Тернополя, які користуються найбільшою підтримкою громади, а отже, будуть найкращими потенційними претендентами на обрання до органів місцевої влади.

Як стверджують організатори, хід голосування буде надійно захищений від фальшування, а сама ініціатива фінансово підтримана тернопільськими підприємцями і не є прямим чи прихованим політичним проектом жодної з партій чи майбутніх кандидатів на місцевих виборах. Вірять у це, чесно кажучи, не всі. Однак, як-то кажуть, поживемо — побачимо.