Рослини «промовляють» українською?

Рослини «промовляють» українською?

У листі до Данила Мордовцева Михайло Коцюбинський писав, що у Валуєвському циркулярі особливий наголос було зроблено на забороні популяризувати наукові здобутки українською мовою. На світанку епохи науково-технічного прогресу то був дуже точний постріл у майбутнє нації, бо найкращий спосіб зберегти статус «меншого брата» — це відтяти його від новітніх знань.

Кличко пообіцяв сквер Стуса

Кличко пообіцяв сквер Стуса

Сквер ім. Василя Стуса (де розмістився б центр-музей видатного поета і правозахисника) існує на папері вже майже вісім років. Але місце, затверджене для скверу в Святошині, де свого часу мешкав Стус, зручне для будівництва, приміром автозаправки. Тому столична влада роками невтомно листується і навіть судиться з громадськістю.

На виправдання Володимира Семистяги

На виправдання Володимира Семистяги

Прочитав статтю «Герой» без люстрації» («УМ», 16 січня 2015. — Ред). Автор Ірина Магрицька розглядає в ній пропозицію «губернатора» Луганщини Геннадія Москаля присвоїти голові луганської «Просвіти» історику Володимиру Семистязі звання Героя України. В іронічній післямові вона стверджує, що пан Семистяга заслуговує максимум на значок «Готов к труду и обороне», і аж ніяк не на звання Героя. У самій статті, проілюстрованій портретом оскаржуваного, вона аргументує цей висновок.

Всі статті рубрики