Неперекладене (2)*

Неперекладене (2)*

«Ще до того, як в Англії з’явився перший Архієпископ Кентерберійський... несторіанська церква мала вже митрополитів у Мерві і Гераті (сучасні Туркменістан і Афганістан), її церкви діяли у Шрі-Ланці та в Малабарі. До того, як Добрий Король Вацлав правив християнською Богемією, до того, як Польща стала католицькою, несторіанські престоли Бухари, Самарканда і Патни отримали статус митрополичих.

Обійшлося без бульки

Обійшлося без бульки

Днями у столичній книгарні «Є» літературні експерти нагородили переможців книжкового рейтингу «ЛітАкцент року - 2014». Серед номінацій — «Проза», «Поезія», «Проза й поезія для дітей» та «Літературознавство й есеїстика», а також єдина в Україні антипремія «Золота булька».

РозРада від Президента

РозРада від Президента

Новий склад Ради з питань розвитку «Мистецького арсеналу», який нещодавно оприлюднили на сайті Президента, викликав хвилю обговорення. Насамперед збентежили перші три члени, які є людьми ПП. Головою Ради призначено главу адміністрації Президента Бориса Ложкіна, його правою і лівою руками — радника Порошенка, нардепа Ігоря Гриніва і заступника глави адміністрації Президента Ростислава Павленка. Трьох владних китів підтримуватимуть керівник Державного управління справами Сергій Березенко, його радник Олексій Засенко, віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Державного управління справами Василь Можар.

За «Оскара» до крові

За «Оскара» до крові

Оскарівська гонка триватиме до 22 лютого. І навіть якщо «Одержимість» американського режисера Дем’єна Шазелла залишиться без статуетки, картина вже виграла. По-перше, хоча б тому, що є володарем п’яти номінацій на премію «Оскар» та отримала гран-прі фестивалю «Санденса» за кращий драматичний фільм. По-друге, кіномани всього світу активно обговорюють її та ставлять найвищі бали у рейтингах. По-третє, це другий фільм 29-річного Шазелла.

Всі статті рубрики