НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2015

Рада Європи сьогодні збереться на засідання щодо ситуації в Україні

Комітет міністрів Ради Європи проведе екстрене засідання, повністю присвячене подіям в Україні. Як повідомив у своєму «Твіттері» міністр закордонних справ України Павло Клімкін, засідання відбудеться 27 січня.

Раніше повідомлялося, що високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні скликає надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні у четвер 29 січня.

Окрім того, вчора в Брюсселі відбулося екстрене засідання Комісії Україна — НАТО.

Судний день наблизився на 2 хвилини

Стрілки годинника Судного дня 22 січня перевели на 2 хвилини вперед. Зараз годинник показує за 3 хвилини північ. Пересування стрілки відображає збільшений рівень небезпеки ядерної війни та загрози, пов’язані з кліматом.

Символічний годинник Судного дня (Doomsday Clock) — проект американського журналу вчених-атомників, запущений у 1947 році творцями першої атомної бомби. Цей годинник символізує рівень напруженості у світі й розвиток ядерного озброєння. Північ на ньому символізує момент ядерного катаклізму. Рішення про переведення стрілок ухвалює рада директорів журналу за допомогою зовнішніх експертів, серед яких, зокрема, 18 лауреатів Нобелівської премії.

Помер Деміс Руссос

У ніч на 25 січня на 69-му році життя помер грецький співак Деміс Руссос. Причина смерті поки не відома. Останнім часом він мешкав як у Греції, так і у Франції, де мав будинок у розташованому поруч із Парижем місті Нейї.

Деміс (Артеміос Вентуріс) Руссос народився 15 червня 1946 року в місті Александрії в музичній сім’ї вихідців із Греції. На історичну батьківщину сім’я Деміса переїхала в 1950-х роках. На початку 1960-х років Руссос разом iз Вангелісом заснував ансамбль Aphrodite’s Child, який виконував арт-рок. Група стала відомою не тільки в Греції, а й в усій Європі. У 1980-ті Руссос давав по 150 концертів на рік. За свою музичну діяльність він продав близько 60 мільйонів копій альбомів у всьому світі.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>