«Позмивали» грiхи

«Позмивали» грiхи

Учора весь християнський світ відзначав Водохреще — свято хрещення Ісуса Христа у річці Йордан. Це — єдиний день, коли серед зими на берегах річок та озер збирається не менше охочих скупатися, ніж улітку. У народі вважають, що цього дня вода має цілющі властивості, які зберігаються цілий рік.

Так Волноваха ти чи нi?

Так Волноваха ти чи нi?

У неділю Майдан та Михайлівська площа мимоволі нагадали події річної давнини, які кардинально змінили сучасну історію України. Більше десяти тисяч небайдужих киян вийшли на Марш миру та єдності за асоціацією з нещодавніми подіями у Парижі.

Гра з вогнем

Гра з вогнем

Чергова диверсія сталася на залізничній станції «Шебелинка» в Балакліївському районі, де невідомі пошкодили цистерну з бензином, спровокувавши велику пожежу. За словами очевидців, висота полум’я сягала п’ятиповерхового будинку, тому на місце надзвичайної події прибуло одразу сім бригад рятувальників.

«Я не здамся без бою»

«Я не здамся без бою»

Утримувана російською владою українка Надія Савченко голодує вже майже 40 днів. Протягом цього часу вона п’є лише воду та чорний чай і двічі отримувала глюкозу. Наразі стан Надії ослаблений, вона схудла більш ніж на 13 кілограмів.

Вогнехреще

Вогнехреще

Припинити вогонь на Донбасі саме учора, на православне свято Водохреща, як пропонувала Росії Україна, так і не вдалося. Для цього російській стороні потрібно було лише знову підписати графік імплементації Мінських угод у редакції від 13 листопада (підпис під цим документом РФ свого часу відкликала) і забезпечити припинення вогню з 19 січня. «Переконані, це дозволить негайно припинити вогонь та убезпечити мирне населення регіону від обстрілів бойовиків... Україна повною мірою виконує Мінські домовленості і чотири довгих місяці чекає на їх виконання з боку Росії та бойовиків», — зазначають у вітчизняному МЗС.

Всі статті рубрики