Азбука, янголи і маги

Азбука, янголи і маги

Найкращий подарунок дитині на Миколая — гарна книжка. Але сучасним дітям мало просто читати. Вони хочуть гратися, спілкуватися з письменниками та героями їхніх книг, відкривати для себе світ і себе в ньому. Допомогти в цьому вирішили в Музеї книги і друкарства України, що на території Києво-Печерської лаври, започаткувавши свого часу книжковий фестиваль із символічною назвою «Азбукове королівство янголів і магів».

«Ти побачиш прекрасний світ»

«Ти побачиш прекрасний світ»

17 грудня близько 17.00 у «Могилянці» президент Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук вів церемонію нагородження літературною премією за досягнення в галузі есеїстики імені Юрія Шевельова. У той момент він зачитував уривок iз книги «Сполох» Костянтина Москальця, який цього дня став лауреатом премії.

«Хочемо весь Донбас»

«Хочемо весь Донбас»

Напередодні зустрічі у Мінську тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, попередньо запланованої на неділю, в зоні АТО жодних змін. При цьому самі терористи, які раніше всіляко затягували «Мінськ-2», нині продукують багато слів, але мало дій.

«Майдани прикрашають Україну»

«Майдани прикрашають Україну»

Перебуваючи з візитом у Польщі, Президент України Петро Порошенко зробив декілька вартих уваги заяв. Якщо відкинути пафос, яким останнім часом грішить наш керманич (на кшталт самовизначень «Я є Президентом миру, а не війни») суть сказаного можна звести до наступних тез.

Не заплатиш — не поїдеш

Не заплатиш — не поїдеш

Неприємний сюрприз чекав учора киян, які звикли добиратися до роботи громадським транспортом. Після півгодинного чекання дехто змушений був іти до найближчої станції метро пішки, а більшість штурмом намагалися взяти «маршрутки», які, переповнені, часто посеред маршруту навіть не зупинялися.

Всі статті рубрики