Павук-мутант на вулицях Варшави

16.12.2014
Павук-мутант на вулицях Варшави

Той самий «собако-павук».

Інтернет-портал відеокліпів YouTube оприлюднив свіжий рейтинг сюжетів, які впродовж року переглянула найбільша кількість користувачів. Переможцем виявився ролик під назвою Mutant Giant Spider Dog («Гігантський мутант собако-павук») молодого поляка Сильвестра Варденги. Станом на вчора це відео, викладене на сайт 4 вересня, переглянули вже понад 118 мільйонів разів.

В інтерв’ю Польському телебаченню автор відеоролика зізнався, що не очікував такого успіху, хоча й розраховував «бодай на 10 мільйонів переглядів». Цю межу сюжет про страшного павука на вулицях Варшави перетнув уже за перші кілька днів.

Сильвестр Варденга є найвідомішим польським «пранкстером» — фахівцем із розіграшів. Про його вміння пошити будь-кого в дурні вже знає вся Польща. Скажімо, коли поліцейські зупиняли Варденгу, який нібито розмовляв за кермом по «мобілці», щоб виписати йому штраф, «порушник» на очах приголомшених правоохоронців з’їдав свій «телефон». Який насправді був дуже схожим на справжній смартфон тістечком.

Для жарту, який прославив його на увесь світ, поляк одягав свою собаку Хіцу в костюм павука і, коли смеркне, випускав її побігати у варшавських парках, на парковках тощо. Нескладно уявити реакцію людини, яка, скажімо, в підземному переході натрапляє на велетенське «павутиння», в якому заплутався «труп» (декорації Варденга готував заздалегідь), а потім бачить, як на неї мчить величезний волохатий павучище... Пранкстер знімав переляканих до смерті перехожих на відео, а згодом змонтував із цих уривків відеокліп, який приніс йому чималі гроші. Тож Хіца, можна сказати, віддячила господареві за порятунок. Цю собаку знайшла на вулиці й подарувала братові сестра Сильвестра, а коли у Хіци виявили рак, хлопець не пошкодував грошей на найкращих хірургів-ветеринарів, щоб урятувати їй життя.